Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно кип'ятити воду, щоб не нашкодити здоров'ю та що таке «мертва...

Як правильно кип’ятити воду, щоб не нашкодити здоров’ю та що таке «мертва вода»?

Этот материал также доступен на русском языке
У суспільстві постійно точаться суперечки у тому, яка вода корисніше – свіжа чи кип'ячена. При кип'ятінні знижується жорсткість води, солі, які можуть зашкодити організму, осідають на дні чайника, а більшість мікробів гине. Але є нюанси, пов'язані з чайником та процесом кип'ятіння.

Про них розповідає телеграм-канал Medical Alliance.

Так, вчені стверджують, що будь-яке повторне кип’ятіння призведе до накопичення шкідливих речовин.

По суті, це “мертва вода” з низькими смаковими властивостями. Через високі температури зникає необхідний людині кисень. Крім того, елементи з хлором при кип’ятінні стають канцерогенами, а важкі метали, нафтопродукти збираються і поступово накопичуються у чайнику у вигляді накипу. А осад із чайника, якщо його не очистити, потрапляє в організм та вимиває корисні речовини.

Отже, всі основні проблеми пов’язані з чайником і накопиченням у ньому виведеного із води. Звичайно, токсичність такої води досить невисока, але якщо її вживати довго, можуть початися помітні наслідки. Тяжкі метали, нітрати, феноли та інші шкідливі речовини, що були у воді до кипіння, нікуди не випаровуються.

Так, постійне вживання кип’яченої води призводить до виведення з організму цінних мінералів та солей; при повторному кип’ятінні у воді збільшується концентрація небезпечних солей, що погіршують роботу життєво важливих органів та систем.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні