Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний календар дачника на тиждень з 18 по 24 квітня: точні підказки

Місячний календар дачника на тиждень з 18 по 24 квітня: точні підказки

Этот материал также доступен на русском языке
Городники та садівники, які прислухаються до порад Місячного календаря, обов'язково будуть з урожаєм. Цей тиждень сприятливий для робіт у саду та на городі, хоча є й заборони.

18 квітня. Цей день вважається сприятливим для садових робіт та робіт на городі. У цей день можна зайнятися посівом та посадкою коренеплодів, цибулинних, бобових, картоплі. Також рекомендується обрізка рослин для уповільнення росту пагонів. Крім того, можна зайнятися прополюванням бур’янів і кореневим органічним підживленням. У цей день не рекомендується посадка, пасинкування, обрізка, прищипування рослин.

19 квітня. Це пасивний день, тому активні дії в саду та городі не рекомендуються. У цей день можна зайнятися посівом та посадкою рослин, у яких їстівна підземна частина: картоплі, моркви, брюкви, цибулі, буряків, арахісу.

20 квітня. Цей день сприятливий для роботи на городі та в саду. Можна зайнятися обрізкою рослин з метою уповільнення росту молодих пагонів, щепленням, прополюванням та проріджуванням. Також рекомендується полив, обприскування від шкідників та бур’янів. У цей день не рекомендуються будь-які роботи з садовим інвентарем.

21 квітня. Цього дня бажано працювати із наземною частиною рослин. Можна прищипувати, робити щеплення та перещеплення, а також підгодовувати рослини та вносити добрива. У саду можна висаджувати та обрізати дерева. У цей день не рекомендуються будь-які маніпуляції з корінням. Також утримайтеся від рясного поливу.

22 квітня. День чудово підходить для робіт у саду та городі. Можна зайнятися посівом та посадкою коренеплодів, цибулинних, бобових, картоплі, або зайнятися проріджуванням сходів та знищенням бур’янів та шкідників. Також рекомендується обрізання дерев, щеплення та підживлення, особливо, прикореневе. А від прищипки та пікірування краще відмовитися. Також утримайтеся від рясного поливу.

23 квітня. Цього дня не бажано займатися активними діями в саду та городі. Рекомендується зайнятися оранкою, розпушуванням і підгортанням, а також прищипкою, пасинкуванням. Крім того, можна зайнятися посівом та посадкою коренеплодів, картоплі, цибулинних, бобових. Рекомендується також зайнятися знищенням бур’янів та різних шкідників та органічним прикореневим підживленням. Полив у цей день не повинен бути рясним. У цей день не рекомендується прищипка та пікірування.

24 квітня. Цей день є дуже сприятливим для роботи з надземною частиною рослин. У цей день рекомендується зайнятися обрізкою дерев, щепленням та перещепленням. Можна також зайнятися посадкою плодів, що знаходяться в землі: моркви, буряків, картоплі, редиски, ріпи.

Але майте на увазі, що 24 квітня ми відзначаємо Великдень, краще цей день провести з рідними та близькими.

Нагадаємо, раніше ми публікували Місячний календар дачника на 11-17 квітня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні