Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 18 квітня – Міжнародний день пам'ятників та історичних...

Цей день в історії: 18 квітня – Міжнародний день пам’ятників та історичних місць

Этот материал также доступен на русском языке
18 квітня – 108-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 257 днів. Цього дня у світі відзначаються Всесвітній день радіоаматора, День незалежності власників домашніх тварин, Міжнародний день пам'ятників та історичних місць, Міжнародний день жонглерів.

18 квітня — відзначається Міжнародний день пам’ятників та історичних місць. Рішення про відзначення цієї дати було ухвалено Генеральною Асамблеєю ЮНЕСКО у 1983 році. Завдання цього свята — нагадати світовій спільноті про різноманітність культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства, її вразливість та необхідність збереження для майбутніх поколінь. Девізом Міжнародного дня пам’яток та історичних місць стали слова: “Збережемо нашу історичну батьківщину”.

В Україні цей день називається “День пам’яток історії та культури” та встановлений відповідно до Указу Президента України від 23 серпня № 1062/99, його відзначають щороку 18 квітня.

18 квітня відзначають День газетного оглядача. Газетний оглядач веде певну колонку в газеті, де висловлює власну думку щодо певної теми (політика, культура, бізнес тощо). Спочатку оглядач осмислює та аналізує предмет своєї роботи, а потім коротко виражає у вигляді порад, викладі останніх подій, тенденцій тощо. Газетний оглядач повинен глибоко володіти власною темою, щоб зробити якісний аналіз та донести до читача суть.

18 квітня відзначається Всесвітній день радіоаматора. Товариства, секції, гуртки радіоаматорів беруть участь у заходах Всесвітнього дня радіоаматора, розповідаючи про роботу однодумців та популяризуючи це інтелектуальне хобі.

18 квітня 1925 у Парижі було засновано Міжнародний союз радіоаматорів, завдяки цій події у радіоаматорів і з’явився привід щороку відзначати успіхи та досягнення. Вважається, що більшість радіотехнологій спочатку були досліджені радіоаматорами.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про події, що відбулися 13 квітня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні