П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 16 квітня – День Чарлі Чапліна

Цей день в історії: 16 квітня – День Чарлі Чапліна

Этот материал также доступен на русском языке
16 квітня – 106-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 259 днів. Цього дня у світі відзначаються День Чарлі Чапліна, Всесвітній день «точки з комою», Всесвітній день голосу, День «Врятуйте слона».

16 квітня відзначають День Чарлі Чапліна. Цей актор назавжди залишив пам’ять у душі кожного глядача. Образ зворушливого бродяги, людини з чорними вусиками, великим котелком і незмінною тростиною досі викликає захоплення. Чаплін неодноразово зізнавався в тому, що по батьківській лінії у нього було циганське коріння, чим він дуже пишався. Цікавий факт, що через серйозні матеріальні труднощі в сім’ї, Чаплін був змушений почати рано працювати. Він розносив пресу, працював у друкарні та був асистентом лікаря.

Чарлі удостоївся трьох “Оскарів”, при тому, що всі ці нагороди були вручені йому не за акторську гру. У 1975 р. королева Великобританії надала Чарлі Чапліну лицарське звання. Чаплін був автором музики більшості своїх картин.

16 квітня – Всесвітній день голосу. Його почали святкувати у 1999 році. Ініціатором виступило Бразильське товариство ларингології та голосу, зокрема, терапевти, логопеди та викладачі співу.

У 2002 році захід отримав назву “Всесвітній день голосу”. Всесвітній день голосу присвячений феномену голосу як основного засобу спілкування та предмету вивчення множини наук, таких як фізика, психологія, фонетика та біологія. Цього дня лікарі-оториноларингологи, лікарі-фоніатри проводять роз’яснення щодо впливу шкідливих звичок на голос, правил його гігієни, способів профілактики захворювань голосового апарату. Ціль Всесвітнього дня голосу – привернути увагу людей до оцінки стану свого голосу.

Що сталося в Україні та світі 16 квітня

1705 – англійська королева Ганна посвятила Ісаака Ньютона в лицарі – це перше в англійській історії звання лицаря, надане за наукові заслуги.

1912 – англійка Гаррієт Квімбі стала першою жінкою, яка перелетіла Ла-Манш літаком.

1936 – у Львові розпочалися масові політичні виступи робітників міста проти уряду Польщі.

1995 – почав діяти телефонний міжнародний код “380”, який Україна першою отримала серед країн колишнього СРСР.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про події 13 квітня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні