П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниДля переселенців збудують якісні будинки: кого поселять і коли?

Для переселенців збудують якісні будинки: кого поселять і коли?

Этот материал также доступен на русском языке
У 10 регіонах для переселенців буде збудовано житло. Українці, які через війну змушені були покинути свої будинки, забезпечать житлом.

Як розповів у інтерв’ю Forbes заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко, у десяти областях за державний рахунок планують звести якісні, не модульні будинки, в які заселять переселенців.

Коли з’являться будинки для переселенців?

Перші будинки мають з’явитися вже за 3-4 місяці. У нових будинках переселенці тимчасово отримають квартири – переважно двокімнатні, але будуть також і одно-, і трикімнатні.

Після відновлення будинків переселенців у тих регіонах, з яких вони виїхали у зв’язку з війною, вони переїдуть, а квартири у новому будинку віддадуть військовим та громадянам, які перебувають на квартирному обліку.

Також, крім будівництва нових, держава протягом найближчого місяця почне викуповувати не введені в експлуатацію, але фактично готові житлові будинки. Вони також надаватимуть квартири переселенцям. Всі квартири будуть з ремонтом, а також з меблями та побутовою технікою.

Кому насамперед надаватимуть житло?

Квартири надаватимуть насамперед тим, хто не може знайти собі житло та проживає у спортзалах, школах тощо. Списки тих, кого потрібно переселяти насамперед, складатимуть глави областей.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні