Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаКорисна зелень: які види можна легко виростити на підвіконні

Корисна зелень: які види можна легко виростити на підвіконні

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато хто втратив свої будинки, дачі, садові ділянки, де можна було виростити овочі та фрукти для себе та своєї родини. Але можна спробувати виростити на підвіконні корисну зелень, яка наситить організм вітамінами, яких нам так не вистачає у цей тяжкий час.

Зелень – джерело вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів, тому по можливості частіше додавайте її до свого раціону.

Які види зелені можна легко виростити на підвіконні?

Зелена цибуля

Це чудовий засіб для профілактики застуди, авітамінозу. Він покращує травлення, зміцнює волосся, зуби та нігті. Цибуля – одна з найпростіших у вирощуванні культур, для неї навіть не доведеться купувати ґрунт. Можна просто взяти неглибокі ємності, наповнити їх водою та занурити в них коріння цибулинки. Через пару днів з’явиться зелене пір’я.

Петрушка

У цьому продукті міститься багато селену — мікроелемента, який робить зір кращим, прискорює обмін речовин, позитивно впливає на роботу щитоподібної залози та ШКТ. Особливо важливо їсти якнайбільше петрушки навесні — щоб захистити себе від авітамінозу.

Є два способи її посадки: можна кинути в ґрунт насіння або посадити заздалегідь приготоване коріння. У другому випадку зелень буде більш пишною. Важливо пам’ятати: петрушці потрібен час, щоб зійти до трьох тижнів. Землю потрібно постійно поливати та захищати від пересихання.

Крес-салат

Завдяки своєму складу крес-салат покращує пам’ять та когнітивні функції, підвищує настрій та рятує від депресії, знижує навантаження на нирки та допомагає людям із проблемною шкірою позбутися прищів. Урожай кресс-салату можна зібрати вже 2-3 тижні. Для цього потрібно забезпечити достатнє освітлення, регулярно поливати та розпушувати ґрунт. Ще сходи потрібно регулярно проріджувати, щоб рослина не ослабла, і ви не залишилися без урожаю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні