Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниМОЗ повідомляє: в Україні працює понад 80% аптечних установ

МОЗ повідомляє: в Україні працює понад 80% аптечних установ

Этот материал также доступен на русском языке
Робота аптек відновлюється, нині в Україні працює понад 80% аптечних установ.

У Закарпатській області працює 738 закладів із 753, у Чернівецькій області – 503 з 516, в Івано-Франківській – 832 з 857.

Робота аптек відновлюється, нині в Україні працює понад 80% аптечних установ.

Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

“Дослідження Proxima Research International показують, що з 20,8 тис. аптечних точок станом на 24 березня продовжують працювати 80%. Найбільш значна частка аптек працює у західних регіонах. Наприклад, у Закарпатській області працює 738 закладів із 753, у Чернівецькій області – 503 з 516, на Івано-Франківщині – 832 з 857. Ми дуже вдячні колегам за таку активну роботу для збереження здоров’я українців”, – зазначив він.

Для полегшення умов роботи МОЗ розробило низку заходів та постійно спілкується з представниками аптечних мереж.

Так, для надання фармацевтичної допомоги населенню в умовах воєнного стану студенти всіх медичних та фармацевтичних спеціальностей отримали право працювати у фармацевтичних (аптечних) установах. Також МОЗ закликало фармацевтів, які змінили місце проживання, виходити на роботу до аптечних установ, які працюють поблизу.

Водночас МОЗ та Держлікслужба проводять моніторинг вартості ліків, щоб уникнути необґрунтованого зростання цін та забезпечити постійний доступ покупців до лікарських засобів.

Джерело.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні