П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 7 квітня – Всесвітній день здоров'я

Цей день в історії: 7 квітня – Всесвітній день здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
7 квітня – 97-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 268 днів. Цього дня у світі відзначаються Всесвітній день здоров'я, День легкого пива, День метричної системи, День народження регбі, Міжнародний день пам'яті про геноцид у Руанді.

7 квітня відзначають Всесвітній день здоров’я. Саме цього дня у 1948 році було створено Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ), на яку покладено вирішення міжнародних проблем, пов’язаних із охороною здоров’я населення планети.

7 квітня 2018 року відзначається 70-річний ювілей з дня набуття чинності Статутом Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Саме цей день заведено відзначати у міжнародному масштабі як Всесвітній день здоров’я. Його мета – привернути увагу до проблем охорони здоров’я та необхідності розгорнутої та всеосяжної профілактики захворювань, здорового способу життя.

7 квітня відзначається День без домашніх справ або День без роботи по дому. У цей день рекомендують робити все, що завгодно, але тільки не роботу по дому.

Що сталося 7 квітня в Україні та світі

1348 – чеський король та імператор Священної Римської імперії Карл IV заснував у Празі Карлів університет – перший у Центральній Європі.

1795 – у Франції прийнято закон, який ввів метричну систему і визначив одиниці довжини метр і маси – кілограм.

1827 – англійський фармацевт Джон Уокер (John Walker) винайшов сірники.

1906 – виверження вулкана Везувій спустошує Неаполь.

1918 – 2-й Запорізький полк Армії УНР розгромив червоні війська на станції Люботин під Харковом.

1927 – здійснено першу публічну телепередачу на велику відстань: з Вашингтона до Нью-Йорка показали виступ міністра торгівлі Герберта Гувера.

1948 – набув чинності статут Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

1992 – Республіка Сербія проголосила незалежність.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли відзначають День вітаміна С.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні