П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЯкі три основні загрози можуть призвести до загибелі людства? - Ілон Маск

Які три основні загрози можуть призвести до загибелі людства? – Ілон Маск

Этот материал также доступен на русском языке
«Більшість людей у ​​світі живуть з помилковим відчуттям, що у світі надто багато людей, але насправді рівень народжуваності стрімко падає»

Ілон Маск назвав три основні загрози, які можуть призвести до вимирання всього людства. В інтерв’ю з генеральним директором Axel Springer Матіасом Депфнером засновника Tesla запитали, чого він найбільше боїться.

“З якими екзистенційними загрозами стикається людство? Я витратив багато часу на розмови про народжуваність. Можливо, це найбільша загроза майбутньому людської цивілізації. Більшість людей у ​​світі живуть із хибним відчуттям, що у світі надто багато людей, але насправді рівень народжуваності стрімко падає”, – каже він.

Маск додав, що Організації Об’єднаних Націй необхідно змінити свої оцінки чисельності населення, тому що вони «не мають жодного сенсу». За даними Центрів США з профілактики та контролю захворювань (CDC), у період з 2019 по 2020 рік у США було зафіксовано рекордне зниження народжуваності з 1979 року.

“Штучний інтелект” і “релігійний екстремізм” є двома іншими найбільшими екзистенційними (еволюційними – ред.) загрозами, з якими, на його думку, стикається людство.

Маск відноситься до штучного інтелекту та робототехніки з «деяким хвилюванням», тому що він «не хоче робити нічого такого, що потенційно може завдати шкоди людству».

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні