Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниТуреччина: що потрібно знати біженцям з України

Туреччина: що потрібно знати біженцям з України

Этот материал также доступен на русском языке
Один із нюансів: статус біженця громадянам України не надається, надається статус людей, яким необхідний вторинний захист, але по суті різниця лише у назві.

Для в’їзду в Туреччину потрібна наявність закордонного паспорта (біометричного або звичайного)/ID – картки, що діє. У разі проходження сушею через країни ЄС є можливість продовжити термін дії паспорта в Посольстві України в Румунії або Посольстві України в Болгарії безкоштовно.

За відсутності у дитини закордонного паспорта питання пропуску дитини за свідоцтвом про народження або пропуску за довіреністю вирішується в індивідуальному порядку у взаємодії Посольства з Державною міграційною службою Туреччини.

Статус біженця громадянам України не надається, надається статус людей, яким потрібний вторинний захист, але по суті різниця лише в назві. Громадяни отримали цей статус, отримують і соціального страхування терміном на 1 рік. За отриманням цього статусу вам потрібно звернутися до місцевих відділів міграційної служби та подати заяву .

Центральні органи:

Стамбул: İl Göç İdaresi Müdürlüğü Kumkapı Koordinasyon Merkezi
Анкара: Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü Ek Hizmet Binası Бажаючі отримати дозвіл на проживання, можуть отримати його за спрощеною програмою.
Трансфер

З питань організації поїздки з України до Туреччини прохання зв’язатися за телефонами: +380635767740 або +380635767754.

Вам допоможуть централізовано відправитися автобусом зі Львова та скоординують передачу даних для оформлення статусу та облаштування в Туреччині.

Також ось у цьому документі можна знайти контакти людей, які організовують виїзд із різних міст України.

Пошук вигідних авіаквитків

Житло
takecarebnb.org/en
sharemyhome.org/uk/i-need-a-home
icanhelp.host
host4ukraine.com Також нагадуємо, що на сайті hospitalitysupport.org ви можете знайти безкоштовне розміщення у готелях до 5 днів. Окрім готелів на цьому сайті, ось ці готелі в Стамбулі готові прийняти безкоштовно біженців з України – @molahotel та @beethovenhotels.official
Якщо вам нема де зупинитися, заповніть ось цю форму .
Місцевий пошук житла для довгострокової оренди: https://secure.sahibinden.com
Найвигідніший відсоток для зняття готівки – у банкоматах Halkbank (з картки приватбанку); TEB Bank – видача готівкою долар та євро; GARANTI – ліра. 

Чати та групи допомоги

Генеральне консульство України у Стамбулі
Şenlikköy, Adakale Sk. No:13, 34000 Florya/Istanbul
+90 212 66 22 541
+90 553 71 25 530 Консульство України в Анталії
Адреса: Caybaşı mah. 1350 сек. No24 Muratpaşa/Antalya
+90 242 312 33 77

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні