Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яCOVID-19 не зник. Міністр охорони здоров'я розповів, скільки українців хворіють на коронавірус

COVID-19 не зник. Міністр охорони здоров’я розповів, скільки українців хворіють на коронавірус

Этот материал также доступен на русском языке
Нагадуємо, що в Україні скасували кольорове зонування території за рівнем епідемічної небезпеки та обов'язкову вакцинацію.

Коронавірус в Україні не зник, за добу в середньому реєструють по 4,5 тисяч нових хворих на COVID-19. На цьому наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю РБК-Україна.

“Коронавірус, на жаль, не зник. У будні дні у нас у середньому реєструють 4,5 тисячі випадків. Вакцинація також продовжується, зокрема й третьою дозою”, – зазначив Ляшко.

Станом на 27 березня, за його словами, в Україні госпіталізовано 4038 хворих на COVID-19. Це дані тих лікарень, звідки можна отримати статистику, адже там, де йдуть бойові дії – це важко зробити.

“До того ж коронавірус у нас все одно пішов на спад, є велика кількість вакцинованих. Тому ми сьогодні зробили протиепідемічні правила рекомендованими, а не обов’язковими… Питання пріоритету: якщо варто вибір, спочатку знайти та надіти маску, або забігти швидко до бомбосховища” – Звичайно, ми вважаємо за краще зберегти життя від ворожих обстрілів та бомб”, – додав Ляшко.

Міністр нагадав, що в Україні скасували кольорове зонування території за рівнем епідемічної небезпеки та обов’язкову вакцинацію.

Нагадаємо, в Україні до літа продовжили термін дії карантину.

Крім того, ВООЗ б’є на сполох з приводу нового сплеску COVID-19 у світі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні