Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниХто в Україні може набути статусу внутрішнього переселенця: важливе уточнення

Хто в Україні може набути статусу внутрішнього переселенця: важливе уточнення

Этот материал также доступен на русском языке
Наразі внутрішньо переміщені особи можуть отримувати від держави щомісячну допомогу у розмірі 2000 гривень та 3000 гривень (на дитину та особи з інвалідністю).

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна пояснила, хто з українців може мати статус внутрішнього переселенця під час війни, яку веде Росія.

Про це вона розповіла під час цілодобового телемарафону, пише Апостроф.

Лазебна уточнила, що переселенцем може вважатися не тільки людина, яка переїхала в інший регіон через війну, а й той, хто переселився в межах своєї області.

“Дуже важливе уточнення. Це не обов’язково, щоб людина переселилася з одного регіону, де ведуть бойові дії, до іншого регіону. Це може бути переміщення в межах однієї області”, – пояснила Лазебна.

Як отримати допомогу 2000 чи 3000 гривень?

  • стати на облік внутрішньо переміщених осіб (ВПО):
  • особисто подати заяву до органу соціального захисту населення, ЦПАУ міської чи районної у місті адміністрації, сільської чи селищної ради або уповноваженої особи в громаді у місці тимчасового перебування тощо. Для цього необхідний паспорт та ідентифікаційний код;
  • отримати довідку про те, що ви поставлені на облік ВПО, та подати заявку на отримання допомоги;
  • отримати виплату на попередньо вказаний у заяві банківський рахунок (переважно влада пропонує оформити спеціальний рахунок в Ощадбанку).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні