Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВелика Британія пояснила, чому РФ відводить деякі підрозділи із Київського напрямку

Велика Британія пояснила, чому РФ відводить деякі підрозділи із Київського напрямку

Этот материал также доступен на русском языке
У Великій Британії відреагували на заяви Міноборони Росії про виведення деяких своїх підрозділів з Київського напрямку. Так, британська розвідка вважає, що в РФ визнали втрату ініціативи у регіоні.

Про це повідомила розвідка Великої Британії, пише ТСН.

Як зазначається у звіті британської розвідки, невдачі росіян, що повторюються, і успішні контратаки українських військ можуть свідчити про те, що російський наступ не досяг своєї мети – оточити Київ. Водночас там прогнозують, що відведені війська Росія планує залучити для свого наступу в зоні ООС.

“Дуже можливо, що Росія прагнутиме залучити бойові сили з півночі для свого наступу в Донецькій та Луганській областях на сході”, – прогнозують британські розвідники.

Варто зазначити, що в Генштабі ЗСУ заявили, що так зване “відведення військ”, ймовірно, є ротацією окремих підрозділів і має на меті ввести в оману військове керівництво ЗСУ та створити помилкове уявлення про відмову окупантів від оточення Києва.

Водночас, прес-секретар Пентагону Джон Кірбі повідомив, що це не відведення військ, а переміщення. За його словами, Росія передислокує війська для наступу на інші райони України. Він додав, що не потрібно “обманювати себе заявами Росії” нібито про відведення військ.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що російські окупанти цієї ночі завдали ударів по 5 містах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні