П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 2 квітня – Міжнародний день дитячої книги

Цей день в історії: 2 квітня – Міжнародний день дитячої книги

Этот материал также доступен на русском языке
2 квітня – 92-й день року за Григоріанським календарем. До кінця року залишається 273 дні. У цей день у світі відзначаються Міжнародний день дитячої книги, День дитячої йоги, Міжнародний день перевірки фактів, Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму, Всесвітній день гри Марблс.

Сьогодні святкують Міжнародний день дитячої книги . Цю дату встановили на честь дня народження Ганса Християна Андерсена. Свято з’явилося 1967 року. Ініціатором була Міжнародна рада з дитячої книги. У Міжнародний день дитячої книги намагаються особливо наголосити, наскільки важливо ще змалку читати хороші книги. Тому що саме вони творять духовний та інтелектуальний образ нових поколінь.

У 2008 році Генасамблея ООН оголосила 2 квітня Всесвітнім днем розповсюдження інформації про проблему аутизму . Зараз дедалі більше дітей страждають на аутизм у різних країнах. А це створює жахливі наслідки не лише для самих хворих, а й для їхніх сімей та громад. Метою дня є поширення знань про те, що потрібно допомагати людям, які страждають на це захворювання, намагатися підвищити їх рівень життя.

Які події відбулися в Україні та світі 2 квітня?

1905 – офіційно відкрито Сімплонський тунель (20 км) під Альпами, що зв’язав Швейцарію та Італію.

1912 – лайнер “Титанік” вийшов у море для перевірки ходових випробувань, які були успішними.

1918 – початок антибільшовицького повстання у Шостці.

1958 – у Вічіта-Фолс (Техас) зареєстрований торнадо, який розвинув швидкість 450 км/год.

1968 – у районі Зейтун, поблизу єгипетської столиці Каїр, над храмом коптів-християн люди спостерігали у небі явище Діви Марії.

1978 – на американському телеканалі CBS розпочався показ серіалу “Даллас”, який тривав 13 років.

1982 – розпочався британсько-аргентинський збройний конфлікт через Фолклендські (Мальвінські) острови.

1989 – Центральний комітет Палестинської національної ради обрав Ясіра Арафата президентом самопроголошеної Палестинської держави.

2004 – у Брюсселі сім країн Східної Європи: Болгарія, Латвія, Литва, Румунія, Словаччина, Словенія та Естонія – приєдналися до НАТО.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні