Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниОщадбанк та інші банки розповіли, де не зможуть обслуговувати клієнтів та чому

Ощадбанк та інші банки розповіли, де не зможуть обслуговувати клієнтів та чому

Этот материал также доступен на русском языке
Ощадбанк, ПриватБанк та інші банки найближчим часом не зможуть працювати на повну силу. На сьогодні в Україні працює лише 67% банківських відділень. Зокрема, припинили чи майже припинили свою роботу відділення на тимчасово окупованій території чи там, де йдуть бойові дії.

Про те, як працюють Ощадбанк, ПриватБанк та інші українські банки в умовах війни, розповів заступник голови Нацбанку Сергій Ніколайчук.

“Зараз у країні працює орієнтовно 67% банківських відділень. У центральних областях України, а також на заході усі філії працюють без ускладнень. На Київщині, у південних та східних областях ситуація більш напружена”, – розповів банкір.

Так, Ощадбанк, на який зараз покладено велику соціальну місію із забезпечення виплат пенсій та інших видів соцдопомоги, підтримує в робочому стані 1 тисячу своїх відділень у більшості регіонів країни. Працюють також 70% банкоматів цього банку.

Там, де можуть, продовжують свою роботу та відділення ПриватБанку. Цей банк закрив свої філії лише там, де поки що немає жодної можливості працювати. Не працює більшість відділень у Херсоні, Чернігові та Харкові.

А ось в окупованому Бердянську ПриватБанк поки що не здає позицій. Разом із Приватом там тримаються також А-банк, ТАСкомбанк та Укргазбанк. Водночас, Ощадбанк, Аваль та Альфабанк із понеділка, 28 березня, тимчасово йдуть з Бердянська. При цьому Альфабанк залишається відкритими ще 120 відділень по всій Україні.

До речі, ТАСкомбанк, крім того, що підтримує по Україні в робочому стані 54 своїх відділення, днями відкриває ще й нову філію – у Кам’янці-Подільському Хмельницької області.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні