Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовини31-а доба війни в Україні: оперативна інформація Генштабу ЗСУ

31-а доба війни в Україні: оперативна інформація Генштабу ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася тридцять перша доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України.

 

В окремих напрямках ворог не залишає спроб ведення штурмових дій, здійснює авіаційні нальоти та намагається завдати вогняної поразки окремим підрозділам Збройних Сил України.

Окупанти продовжують вживати заходів з метою відновлення боєздатності своїх підрозділів, поповнення боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів з метою підготовки до відновлення наступальних дій. Комплектування підрозділів, які мають суттєві втрати при веденні бойових дій із силами оборони внаслідок нестачі кваліфікованих кадрів, противник здійснює особовим складом із низькими моральними якостями та особами схильними до зловживання наркотичними речовинами та алкоголем.

Ворог здійснив розгортання практично всіх підрозділів росгвардії, які дислокувалися на тимчасово окупованій території АР Крим та окремих районах Херсонської, Запорізької та Донецької областей з метою придушення опору жителів Херсона, Генічеська, Бердянська та в окремих районах міста Маріуполя.

Окупанти намагаються активізувати діяльність диверсійно-розвідувальних груп на території Києва з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки, порушення системи державного та військового управління.

Це пояснюється нездатністю швидко заповнити втрати, здійснити належне перегрупування та застосування військ для підтримки необхідного темпу ведення бойових дій та досягнення кінцевої мети війни. З урахуванням високого рівня безповоротних та санітарних втрат збройних сил РФ та залучення до бойових дій військовослужбовців строкової служби проведення весняної призовної кампанії 2022 року, яка починається 1 квітня цього року, може стати проблемною. До того ж, проглядається тенденція різкого зниження кількості контрактників стосовно термінової службе. Таким чином, погіршення соціальної складової внаслідок міжнародних санкцій та втрати під час війни найближчими тижнями, ймовірно, загострять проблему комплектування російського війська якісним персоналом.

Крім того, техніка, що надходить зі складів зберігання та арсеналів до окупаційних підрозділів, які намагаються відновити боєздатність, перебуває у незадовільному технічному стані внаслідок недбалої попередньої експлуатації та тривалого зберігання.

Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на певних напрямках, проводить стабілізаційну операцію, виконує завдання територіальної оборони.

Так, угруповання сил та засобів оборони Києва продовжує відображення настання противника, завдання йому вогневої поразки та утримання раніше визначених оборонних рубежів. На Донецькому та Луганському напрямах угрупуванням Об’єднаних сил відбито всі ворожі атаки та завдано суттєвих втрат російським загарбникам.

Українськими воїнами знищено 8 танків, 17 одиниць броньованої та 11 одиниць автомобільної техніки противника. Втрати загарбників у живій силі становили близько 170 людей. Підрозділами протиповітряної оборони збито 3 літаки та 3 БПЛА ворога. Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу знищило 12 повітряних цілей ворога (3 літаки, 3 БПЛА, вертоліт та 5 крилатих ракет). Ударна авіація Повітряних Сил під прикриттям винищувачів завдала нищівних ракетно-бомбових ударів по колонах техніки та скупченням військ окупантів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як минула 30-та доба війни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні