П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо станеться в організмі, якщо щодня пити теплу воду натще

Що станеться в організмі, якщо щодня пити теплу воду натще

Этот материал также доступен на русском языке
Як казав Микола Амосов, відомий кардіохірург - "лікарі лікують хвороби, а здоров'я треба добувати самому".

На шляху до здоров’я важливо формувати правильні харчові звички, вчитися пити воду і розуміти, що від способу життя і харчування залежить стан організму зараз і в майбутньому.

Наш організм складається на 70% з води: кров – 93%, мозок – 80%, м’язи – 75%, кістки – 50%, зуби – 10%. Ця рідина має цілющу силу для нас усіх. Але на жаль, багато хто намагається знайти “ліки від усіх хвороб” в аптеці, а не вдаватися до доведених наукою, рішень, шляхом впровадження в життя правильних звичок. В даному випадку – дотримання питного режиму.

У багатьох джерелах зараз транслюють важливість випитої склянки води натще. Хочу сьогодні поговорити на цю тему і розповісти, у чому сенс цієї маніпуляції.

Скільки пити, коли, якої температури, що це дає?

Прокидаючись вранці, наш організм перебуває у початковій стадії зневоднення. Тому склянка води після пробудження не дає нам постраждати від нестачі води. У зневодненому організмі згущується кров, це підвищує тиск. Виникає біль голови, біль у суглобах; шкіра стає сухою, а через це можлива рання поява зморшок.

Температура води, в ідеалі, дорівнює температурі тіла – 36-37 градусів. У різні сезони вона може варіювати від 30 до 40 градусів, але не менше і більше. Причиною таких показників є механізм всмоктування води. Потрапляючи в шлунок, вона транзитом спускається в тонкий кишечник, саме там відбувається процес всмоктування. Якщо вода буде холодною, то спрацює клапан, який перекриє її надходження в тонкий кишечник доти, доки вона не прогріється до потрібної температури. Це означатиме, що вода залишилася у шлунку та розбавила шлунковий сік.

Вода важлива саме натще, т.к. якщо пити її НЕ на порожній шлунок, вона розбавить його вміст та візьме участь у процесі ферментації. За пів години до їжі вранці натще, за годину до обіду та за годину до сну, для отримання максимальної користі для організму. Протягом дня пити за потребою.
Одна склянка – і цього цілком достатньо для запуску травної системи; для того, щоб розігнати лімфу; увімкнути мозок. Вода будить організм, надаючи бадьорості. Іде сонливість, дратівливість.

Якщо регулярно пити теплу воду натще, для організму ця звичка дасть:

  • збільшиться швидкість метаболізму. За даними досліджень, у людей, які вранці п’ють воду, швидкість метаболізму на 30% вища, ніж у тих, хто ігнорує цю дію.
  • вода натще “миває” наш організм зсередини, вимиваючи токсини і шлаки, що накопичилися за ніч.
  • тепла вода запускає ШКТ, знижує кислотність шлунка, не дає з’їсти більше, ніж потрібно.
  • шкіра виглядає краще – зволожена, молода, відсуває процес появи зморшок.

Як бачите, це простий спосіб оздоровити та підтримати організм зсередини. При цьому не витрачається багато часу та грошей, на що часто нарікають люди, виправдовуючи відсутність корисних звичок у їхньому житті.

Головне – пити очищену воду без добавок (у вигляді лимона, меду та інших додаткових інгредієнтів), правильної температури. І спостерігати за результатами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні