Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатУсиновлення в Україні на сьогодні неможливе

Усиновлення в Україні на сьогодні неможливе

Этот материал также доступен на русском языке
Процедура усиновлення в Україні на сьогодні неможлива, пояснила уповноважена Президента.

На сьогоднішній день процедура усиновлення українськими та іноземними громадянами дітей в Україні неможлива. Про це заявила радник-уповноважений Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук під час брифінгу.

“Щодо усиновлення, хочу сказати, що на сьогоднішній момент процедура усиновлення в Україні є неможливою, саме через неможливість виконати всі процедурні елементи. Через те, що не всі служби у справах дітей працюють, суди не працюють”, – сказала Герасимчук.

За її словами, зараз не можна провести навчання людей, а таке навчання є обов’язковим “адже процедура усиновлення – це назавжди, це не тимчасове влаштування дитини на два-три місяці, на рік, а потім повернення її назад до закладу”.

“І спрощувати щось у процедурі усиновлення на сьогодні неможливо. Тобто, на сьогодні процедура усиновлення українськими громадянами та іноземними громадянами дітей в Україні неможлива”, – додала вона, висловивши сподівання, що після перемоги нашої країни процедура усиновлення почне працювати і люди, які прагнули цього, зможуть подарувати дітям нові сім’ї.

У той же час, зараз бажаючі можуть допомогти в такій формі як тимчасовий пристрій. “Це не нова форма, вона існувала і до початку війни. Ця форма необхідна для тимчасового влаштування дитини у сім’ю, безкоштовно, тобто держава для цього не платить”, – наголосила вона.

Вона також нагадала, що Офіс Президента створив чат-бот “Дитина не сама”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні