Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНа тимчасово зайнятих територіях ворог тероризує місцеве населення, - Генштаб ЗСУ

На тимчасово зайнятих територіях ворог тероризує місцеве населення, – Генштаб ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася двадцять дев'ята доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямах. На жодному з них противнику не вдалося досягти успіху.

Угруповання військ стримують противника за вказаними напрямками, проводять стабілізаційну операцію та виконання завдань територіальної оборони. Авіація ворога продовжує активні дії, завдає ударів з повітря, протягом останньої доби зафіксовано понад 250 літакових вильотів (на 60 більше 22 березня).

Основними цілями противника залишаються об’єкти військової та цивільної інфраструктури у Київській, Чернігівській та Харківській областях. Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України здійснює відображення зосереджених ракетно-авіаційних ударів та повітряного нападу супротивника, протиповітряне прикриття важливих об’єктів України та угруповань військ.

За попередню добу було уражено 11 повітряних цілей ворога (7 літаків, 1 БПЛА, 1 вертоліт і 2 крилаті ракети.) Інформація про їхнє остаточне збиття уточнюється.

На тимчасово зайнятих територіях Херсонської області у зв’язку з мирними протестами проти окупації ворог вдається до терору місцевого населення, активно застосовує підрозділи Росгвардії для запобігання проведенню зазначених акцій громадянської непокори окупаційній владі. Противник продовжує втрачати живу силу та техніку в усіх напрямках. Йде тотальний опір українського народу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні