Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЯкі послуги в Україні стали безкоштовними: перелік корисних сервісів

Які послуги в Україні стали безкоштовними: перелік корисних сервісів

Этот материал также доступен на русском языке
Дедалі більше людей намагаються допомогти українцям, які страждають від російської військової агресії. Український народ підтримують волонтери із різних куточків світу, королівські сім'ї, політики, кінозірки, відомі музиканти, а також десятки міжнародних компаній та сервісів.

Сьогодні ми розповімо про корисні сервіси та платформи, які стали безкоштовними для українців під час війни.

Здоров’я

Helsi запустив безкоштовні консультації з лікарями для всіх українців за допомогою відеозв’язку під час війни. Прийоми проводять лікарі всіх спеціальностей як державних, і приватних медустанов. Усі лікарі зареєстровані у Національній системі ЄСОЗ, їх дані та кваліфікація підтверджені МОЗ.

Програма VOS, в якій можна отримати психологічну допомогу, надала українцям доступ до преміуму передплати. Програма доступна на маркетплейсах Apple Store та Google Play.

teplo.app – програма, в якій можна отримати безкоштовні консультації з психологом.

Сервіси, де можна проконсультуватися з лікарями онлайн та безкоштовно: Doctor Online (український сервіс, що надає онлайн зв’язок із провідними лікарями країни), HaloDoctor.pl (польська онлайн-плафторма медичної допомоги), Viveo (естонська медична платформа).

Зв’язок

Київстар надає доступ до домашнього Інтернету навіть для тих користувачів, які не поповнили рахунок, але швидкість Інтернету може бути знижена.

Vodafone безкоштовно надає своїм абонентам 1000 хвилин для дзвінків по Україні та всередині мережі та 10 ГБ. Також компанія забезпечить безкоштовним зв’язком та інтернетом біженців з України у Польщі. Послуга «Доступний роумінг» передбачає 400 МБ мобільного трафіку та 60 хвилин для телефонних номерів в Україні та Польщі на 30 днів. Надалі за бажанням повторно використати цю послугу потрібно буде заплатити 100 грн.

Користувачі Lifecell отримають 5 ГБ Інтернет та 30 хвилин дзвінків на всі українські номери. Оператор також безкоштовно нарахував своїм клієнтам, які виїхали з України, 1 ГБ мобільного трафіку та 10 хвилин для дзвінків на телефонні номери в Україні. Скористатися цими послугами можуть абоненти Lifecell, які знаходяться у Молдові, Румунії, Польщі, Угорщині та Словаччині протягом 30 днів. Оператор також дозволив своїм клієнтам, які перебувають в Україні, щодня безкоштовно спілкуватися в мережі Lifecell до 60 хвилин (ці хвилини для дзвінків доповнять до хвилин, що містять тарифні плани).

Skype дозволяє безкоштовно дзвонити на українські номери за кордоном.

Месенджер Viber надав безкоштовні 60 хвилин дзвінків через сервіс Viber Out.

Програма Zoom відкрила преміум-доступ для українців.

Поштові послуги

Компанія «Нова пошта» надає можливість безкоштовно надіслати чи отримати гуманітарну допомогу для військових чи постраждалих під час війни.

“Укрпошта” запустила сервіс “Посилання з дому”. Можна надіслати посилку з України до Румунії, Польщі, Словаччини, Молдови та Угорщини зі знижкою.

Подорожі

Авіакомпанія WizzAir виділила для українців понад 100 тисяч безкоштовних квитків.

Авіакомпанія LOT пропонує знижку на квитки від 30 до 99%.

Авіакомпанія Finnair надає знижку 95% за промокодом Ukraine95.

Планувальник маршрутів Outdooractive надає безкоштовний доступ до сервісу.

Сервіс BlaBlaCar запровадив можливість безкоштовних поїздок від українського кордону.

Електромобілі можна безкоштовно зарядити у компаній Yasno, “Тока”, “ЕкоФактор” в Україні. У Польщі безкоштовний оператор GreenWay.

Громадський транспорт

Проїзд поїздами до Польщі, Німеччини, Австрії, Чехії, Словаччини, Угорщини, Франції, Бельгії, Данії для українців безкоштовний.

У багатьох країнах є особливі умови, безкоштовні проїзні для різних видів транспорту для українців. Наприклад, в Ірландії безкоштовно можна користуватися автобусами та поромами.

Bolt подав в Україні тариф за 1 грн. Це категорія Support для екстрених поїздок містом для волонтерів.

Телебачення

На початку цього тижня стрімінговий сервіс OLL.TV відкрив вільний доступ до більш ніж 30 телеканалів. Українці можуть дивитися онлайн українські національні та регіональні телеканали та отримувати достовірну інформацію без реєстрації та оплати у додатку OLL.TV на Smart TV, смартфонах/планшетах Android/IOS, смарт-приставках та на сайті https://oll.tv. Тут і новини, і канали з іншим актуальним на сьогоднішній день контентом, включаючи дитячі мультфільми, програми, фільми.

Список відкритих каналів: Україна, Україна 24, ICTV, 1+1, 2+2, СТБ, НЛО TV, Новий канал, Інтер, Еспресо TV, Прямий, UA:Перший, UA:Культура, UA:Київ, ТРК Київ, Enter -фільм, ТЕТ, НТН, К1, К2, РАДА, 5 канал, 24 канал, Індіго TV, М1, Мега, Піксель, XSPORT, ПлюсПлюс, Zoom TV та всі регіональні канали.

Джерело: vogue.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні