Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЛікарі назвали продукти, що викликають мігрень

Лікарі назвали продукти, що викликають мігрень

Этот материал также доступен на русском языке
У сучасному стрімкому ритмі життя немає часу хворіти. Особливо це важливо у період, коли тривог, заворушень, страху значно більше.

Тому коли виникає головний біль, багато хто не намагається розібратися, в чому справді криється проблема, а випивають заповітну пігулку — і справа з кінцем. Однак позбутися неприємних відчуттів можна, і не вдаючись по допомогу до ліків.

Лікарі розповіли, чому болить голова і як із цим впоратися

Коли ми говоримо про головні болі, важливо розуміти, що причини їх появи можуть бути різними: перенесені травми, артеріальний тиск, пухлини і т.д. Але часто буває по-іншому. У такому разі ви стикаєтеся з мігренню.

Причинами такого головного болю можуть бути:

  • спадковий фактор;
  • стрес;
  • післястресовий стан;
  • у жінок – гормональні зміни, наприклад, пов’язані із менструальним циклом;
  • поганий сон: дуже короткий чи дуже довгий;
  • погодні умови: зміна атмосферного тиску, різкий перепад температури повітря.

Як врятуватися від мігрені

Часто буває: захворіла голова, випили пігулку, і полегшало. Це може говорити про те, що ви мали справу саме з мігренню. Один із компонентів ліків від головного болю — кофеїн.

Його використовували для лікування мігрені і раніше, а зараз він входить до складу багатьох препаратів.

Тому одним із засобів для усунення головного болю служать продукти, що містять кофеїн, наприклад, кава і чай.

При цьому кава повинна бути не дуже міцною або ж розбавлена молоком або вершками. А чай у такому разі, навпаки, має бути сильно завареним.

Інші харчові продукти, які б ефективно допомагали від головного болю, доказовій медицині невідомі.

Які продукти провокують мігрень

Проте є цілий перелік продуктів, які доведено провокують мігрень.

Алкоголь. Здебільшого це червоне вино, що містить безліч танінів. А також пиво, в якому багато глютену. Обидві ці речовини – потужні провокатори головного болю.

Гіркий шоколад. Провокуючу дію надає какао, яке у гіркому шоколаді міститься у більшій кількості, ніж у молочному. Тому останній рідше стає причиною мігрені.

Горіхи. З горіхів найсильнішим каталізатором головного болю вважається арахіс, а найменший вплив має мигдаль.

Сири. Йдеться саме про тверді ферментовані сорти, наприклад, пармезан. М’які сири, на кшталт «Моцарелла», негативного впливу не мають.

Якщо виключити перераховані вище продукти з раціону, можна значно знизити ризик виникнення нападів мігрені.

Однак якщо це не допомагає і біль не минає, слід одразу звернутися до кваліфікованого фахівця, який допоможе підібрати медикаментозні засоби для вашого випадку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні