Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНазвані продукти, які через вторгнення РФ в Україну, стануть дефіцитом у всьому...

Названі продукти, які через вторгнення РФ в Україну, стануть дефіцитом у всьому світі

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на активну підготовку аграріїв та допомогу уряду, посівну кампанію в Україні вже частково зірвано, каже економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

Про це повідомляє agroreview.com. Через відсутність експорту з України, викликаного блокуванням портів та іншими факторами, у світі буде відчутним дефіцит соняшникової олії, м’яса птиці та деяких інших сільськогосподарських товарів.

«Посів уже зірвано – на півдні терміни багатьох робіт закінчуються. Фермери намагаються щось робити, але вони відрізані від постачання паливно-мастильних матеріалів, добрив, насіння, засобів захисту рослин (ЗЗР). Багато полів знищені військовою технікою рашистів. Знищено сховища, сільгосптехніка тощо. Окупанти також активно відбирають у них техніку та засоби… Тому не варто думати, що у 2022 році Україна експортуватиме у значних обсягах щось із агропродукції», – зазначив Андрій Ярмак.

За словами Андрія Ярмака, світ очікує не лише на дефіцит олії, кормів для тварин, а значить і на м’ясо, а й у цілому на дефіцит їжі. Через подорожчання енергоресурсів дорожчають добрива. Аграрії застосовуватимуть їх у менших обсягах, а отже, і врожаї будуть меншими. Значну частину кукурудзи, яку можна було переробити на корми, застосують для виробництва біопалива. Усі ці та інші фактори призведуть до посилення проблеми голоду у світі. Найбільше постраждають деякі країни Азії та Африки. Втім, дефіцит певних груп продуктів буде відчутним і в країнах ЄС, і в усьому світі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи вистачить Україні цукру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні