Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВесняне рівнодення 2022: традиції та звичаї свята, що не можна робити

Весняне рівнодення 2022: традиції та звичаї свята, що не можна робити

Этот материал также доступен на русском языке
Весняне рівнодення у 2022 році відбудеться 20 березня, о 17 годині 33 хвилини за київським часом.

Весняне рівнодення – традиції наших предків

Весняне рівнодення – це умовна межа між зимою та влітку, тому його вважають одним із найважливіших днів весни.

У давні часи слов’яни вважали, що цього дня бог Сонця набирає сили для відродження всієї природи і сходить на Землю, щоб перевірити, як ідуть справи у його земних дітей. Також у день весняного рівнодення було прийнято пекти печиво у формі жайворонків, а потім йти на ярмарок. Увечері палили багаття і спостерігали за ним, помічаючи прикмети. Сни цього дня вважалися пророчими, також хлопці 20 березня могли привабити дівчину, яка їм сподобалася.

Загалом офіційною датою весняного рівнодення ще в давнину було оголошено 21 березня. Але через різницю між календарним та астрономічним роком весняне рівнодення не має фіксованої дати і щорічно може зрушуватися на кілька годин. Натомість у високосний рік виходить коригування часу і рівнодення повертається на вихідну позицію.

Коли світло перемагає пітьму

Дуже важливо в день весняного рівнодення перебувати в доброму настрої, в хорошому настрої, т.к. навіть власні думки можуть вплинути на долю. У день весняного рівнодення Меркурій (планета мислення та комунікацій) у поєднанні з сильними планетами – Юпітером та Нептуном. Настав час пізнання істини, розкриття таємниць, викриття інтриг. Категорії давно застарілих знань більше не дають бажаних результатів.

Весняне рівнодення – ритуальний день для багатьох народів та релігій світу, це час рівноваги світла та темряви, після чого світло бере гору. Природа прокидається від зимового сну, енергії стихій (Вогонь, Вода, Повітря, Земля) неймовірно сильні увечері 20 березня та вранці 21 березня. Ці дні мають дуже потужний енергетичний потенціал. Намагайтеся зустріти світанок 21 березня, привітати Сонце, написати на аркуші паперу свої бажання.

Чим зайнятися на рівнодення?

  • зробіть прибирання в будинку, викиньте все непотрібне та старе;
  • напишіть список справ та нових цілей для себе;
  • загадайте бажання і запишіть його на аркуші паперу, а потім сховайте;
  • попрощайтеся з негативними думками та помиріться з рідними.

Що не можна робити 20 березня?

Наші пращури вірили, що 20 березня заборонено злитися, лаятися і поганословити. Якщо ви проведете цю дату в конфлікті, весь наступний рік стикатиметеся з проблемами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні