Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМАГАТЕ заявило про потенційні ризики щодо ядерної безпеки на Чорнобильській АЕС

МАГАТЕ заявило про потенційні ризики щодо ядерної безпеки на Чорнобильській АЕС

Этот материал также доступен на русском языке
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило про те, що зараз повністю припинено дистанційну передачу даних із систем контролю за дотриманням гарантій, встановлених на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС).

Про це повідомляє nv.ua .

“Агентство веде перевірку стану систем контролю за дотриманням гарантій в інших місцях перебування в Україні і найближчим часом надасть додаткову інформацію”, – йдеться у повідомленні.

Україна інформувала МАГАТЕ, що для забезпечення безпечного управління Чорнобильською атомною електростанцією необхідно замінити приблизно 210 осіб технічного складу та працівників служби охорони, які працюють на станції з моменту її захоплення окупантами майже два тижні тому. Персонал має обмежений доступ до їжі, води та медикаментів, проте ситуація для співробітників погіршується.

«Я глибоко стурбований у зв’язку зі складною і напруженою ситуацією, в якій опинився персонал на Чорнобильській АЕС, а також у зв’язку з потенційними ризиками, що виникають через це в плані ядерної безпеки. Я закликаю сили, під контролем яких фактично знаходиться майданчик станції, терміново забезпечити умови для безпечної ротації персоналу», — заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі .

Україна вимагає від МАГАТЕ офіційної фіксації міжнародною місією фактів захоплення Чорнобильської АЕС та Запорізької АЕС російськими агресорами.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що системи реакторів Запорізької АЕС не торкнулися.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні