Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЧим обробити яблуні навесні для захисту від грибкових захворювань?

Чим обробити яблуні навесні для захисту від грибкових захворювань?

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на те, що зараз садівники роблять ставку на вирощування імунних сортів, не обійтися без весняної обробки саду.

Так, якщо минулого року на ваших яблунях спостерігалася плодова гниль або їм дошкуляла парша, то з ранньої весни без профілактичних обробок просто не обійтися.

Вперше яблуні обприскують у фазі зеленого конуса сумішшю з рівних частин розчинів фунгіцидів Хорус та Топаз та інсектициду Актара (або Енжіо), приготованих у рекомендованих пропорціях.

Другий раз у фазі рожевого бутону – розчином без Актари (препарат токсичний для бджіл), краще застосувати Каліпсо або Кораген.

Втретє – після цвітіння сумішшю фунгіцидів Скор та Топаз (або Топсин-М) та одного з інсектицидів: Матч, Люфокс, Актара.

При цьому слід знати, що Хорус не рекомендується застосовувати при температурі вище +25 ° С, він ефективний при низьких температурах – від +5 ° С до +10 ° С.

Народні засоби проти хвороб яблуні

Варто також зауважити, що позбавитися від парші досить важко. Тому профілактичні обробки слід проводити протягом кількох років поспіль. До речі, можна скористатися «народним» рецептом – одна пачка харчової йодованої солі на 10 л води. Обробити уражені яблуні потрібно до розпускання бруньок.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні