Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаДенис Шмигаль заявив, що Україна зможе забезпечити себе власним газом: коли це...

Денис Шмигаль заявив, що Україна зможе забезпечити себе власним газом: коли це станеться?

Этот материал также доступен на русском языке
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна до 2030 року має перейти на видобуток власного газу та забезпечити потреби держави.

– Наша довгострокова мета, яка закріплена у національній економічній стратегії до 2030 року, – це забезпечення 100% потреб України в природному газі за рахунок власного видобутку, – сказав прем’єр під час години питань уряду у Верховній Раді.

Вже укладено 11 угод про розподіл продукції у сфері газовидобутку. Це понад 13 млрд грн інвестицій у розвиток та початкову інфраструктуру.

Глава уряду зазначив, що найближчим часом буде проведено сейсмічні дослідження. А також заплановано пробурити не менше 57 дослідних свердловин. При цьому на деяких ділянках розвідка вже йде.

Україна в 2021 році скоротила видобуток природного газу на 2,2% (або 440 млн. куб. м) – до 19,79 млрд. куб. м. Це найнижча позначка за останнє десятиліття. При цьому українська влада вже протягом останніх років заявляє про те, що країна зможе стати експортером палива.

Для того щоб експортувати паливо за кордон, Україна має видобувати газу набагато більше. Загальне споживання газу в Україні 2020-го склало 29,84 млрд куб. м.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні