П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниОлімпіада-2022: всі квіти для букетів призерам зв'язані китайськими бабусями (відео)

Олімпіада-2022: всі квіти для букетів призерам зв’язані китайськими бабусями (відео)

Этот материал также доступен на русском языке
Загалом для нагородження переможців та призерів Олімпійських та Паралімпійських ігор у Пекіні виготовили вручну понад 1200 букетів.

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні 2022 запам’ятаються не лише солодкими перемогами, допінговим скандалом та гіркими поразками спортсменів, а й незвичайними букетами, які вручають переможцям та призерам.

Наслідуючи філософію сталого розвитку, організатори Ігор вирішили відмовитися від живих квітів для медальної церемонії Олімпіади та Паралімпіади — 2022 та замінити їх… в’язаними букетами.

Але для нагородження всіх переможців знадобиться не одна тисяча таких букетів. Пораховано, що потрібно було зв’язати 1251 букет, що складається з 16 731 квітки – гачком, з вовняних ниток.

На створення однієї пелюстки потрібно близько 20 хвилин, однієї квітки — п’ять годин, а щоб зв’язати цілий букет потрібно 40 годин — майже дві доби. Хто все це робить?

Виявилося, що квіти для медальної церемонії в’яжуть китайські бабусі, причому для спортсменів-паралімпійців їх виготовляють в’язальниці з обмеженими можливостями.

Букет складається із шести олімпійських кольорів, у кожного з яких своє символічне значення. Це шипшина, китайська троянда, конвалії, запашний османтус, лавр та оливкові гілки. Вони символізують дружбу, завзятість, щастя, єдність, перемогу, щедрість та мир. У букеті для паралімпійців є також космея — квітка, яка є символом свободи та вічного щастя.

Джерело: vokrugsveta
Раніше ми розповідали вам про Олімпійські ігри-2022: розклад виступів українців за 16 лютого.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні