Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКитайський Новий рік-2022: коли починається, традиції, як святкувати

Китайський Новий рік-2022: коли починається, традиції, як святкувати

Этот материал также доступен на русском языке
На початку лютого настає Китайський Новий рік-2022. Розповідаємо про те, як його прийнято відзначати, а також про те, які прикмети пов'язані із цим святом.

Коли починається Китайський Новий рік

Дата цього свята постійно змінюється, оскільки вона прив’язана до місячного календаря. Якщо бути точніше, то на Сході його відзначають у другий місяць після дня зимового сонцестояння.

Друге оновлення місячного диска у 2022 році відбудеться 1 лютого. Саме цей день і буде китайським Новим роком: у свої повні права вступить Водяний Тигр, який і буде головним символом 2022 року.

Новий рік за китайським календарем настане 1 лютого 2022 о 05:03 за пекінським часом, а закінчиться 21 січня 2023-го. За київським часом святкування розпочнеться 31 січня о 23:03.

Який колір Тигра головний: чорний чи блакитний?

У міру глибшого занурення у тему гороскопів року з’ясовується, що багато авторитетних астрологів вважають основним кольором майбутнього 2022 року – Чорний. Що це все означає? Як бути нам не астрологам? Блакитний чи Чорний?

Східний календар обіцяє людству яскравий та незвичайний рік-2022. Його гороскопічним символом буде харизматична та хижа тварина – Тигр, та не простий, а двоколірний, Чорний та Блакитний одночасно, кажуть фахівці. Як трактують астрологи таке багатоцвіття?

Однозначної відповіді це питання зоряні провісники не дають, але натякають, що протиріччя між Чорним і Блакитним Тигром немає. Згідно зі східними уявленнями, водна стихія року зрівнює у правах ці кольори, адже у морських глибинах можна знайти всі відтінки синього та чорного.

Як відзначати Китайський Новий рік

1 лютого багато людей у всіх країнах займатимуться шопінгом, спілкуватимуться, будуть веселитися.

Одна з головних традицій цього дня – феєрверки. У цей день у багатьох країнах люди запускають їх, не здогадуючись, що ця традиція не випадкова. Гучні звуки, згідно з повір’ями, відлякують злих духів, примар та інші потойбічні сутності.

Прийнято збиратися з друзями та близькими, спілкуватися. Вівторок для цього підходить не найкращим чином, але багато хто все одно влаштує невелике свято, щоб абстрагуватися від думок про роботу.

Звісно ж, це день подарунків. Це зайва нагода порадувати себе, своїх близьких та дітей чимось приємним.

Прикмети Китайського Нового року

Головна прикмета говорить, що рік буде найуспішнішим для того, хто народився під керівництвом його покровителя. 2022 піде під керівництвом Тигра, тому всі, хто з’явився на світ у рік цієї тварини-талісмана, можуть вважати себе щасливчиками. Їх наступні дванадцять місяців будуть максимально сприятливими.

Потрібно уникати сварок. Цього дня у жодному разі не можна сваритися. У Китаї вважається, що це може породити багато проблем.

Не можна змінювати зовнішність. Можна зробити це до початку свята, але 1 лютого в жодному разі не варто йти в перукарню чи оновлювати гардероб. Згідно з прикметами, це може негативно позначитися на успіхах у коханні та на довірі оточуючих.

Крім того, згідно з прикметами, потрібно відчиняти всі двері в будинку в період Нового року. Китайці вірять у те, що це приваблює більше удачі та позитивної енергії Ці.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні