Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМолоко стає дедалі менше. Чому?

Молоко стає дедалі менше. Чому?

Этот материал также доступен на русском языке
У світі фіксують зменшення виробництва молока. Як не парадоксально, одна з причин скорочення – вимоги екологів.

Негативна тенденція помітна у багатьох країнах, зокрема європейських. Проблему спровокували кілька факторів.

Цифри падіння

Порівняно з попереднім роком виробництво молока в листопаді знизилося на 0,4% у Сполучених Штатах, на 1,5% у Новій Зеландії та на 0,8% в Австралії. Виробництво також залишається низьким у найбільших молочних країнах Європи, пише MilkUA.info.

Виробництво у Німеччині впало на 2,9% порівняно з минулим роком, у Франції – на 2,6%, у Великій Британії – на 2% та у Нідерландах – на 4%.

Рекорд Аргентини

Аргентина є єдиним великим експортером молочної продукції, де виробництво молока зросло. Виробництво молока в Аргентині у листопаді зросло на 4,5% порівняно з попереднім роком. Але рекорд Південної Америки може опинитися під загрозою через зростання витрат та несприятливу погоду в Аргентині та Уругваї.

Найбільші експортери молочної продукції скорочують постачання з вересня, і це надзвичайно рідкісний глобальний дефіцит.

Різке підвищення ціни на останніх торгах у січні призведе до відновлення виробництва молока, оскільки виробники у всьому світі реагують на вищі ціни. Але найближчим часом ринок не очікує надлишку молока.
та приведе до контролю виробництво олії та сухого молока.

Причини та прогнози

Виробники молока у традиційно молочних європейських країнах за віком вибувають із бізнесу, а оскільки уряд посилає чіткі сигнали про те, що воно готове задушити комерцію, щоб виконати свої екологічні зобов’язання, стає дедалі менше молодих фермерів, які можуть їх замінити. Поголів’я корів у ЄС зменшується. Про це йдеться у огляді ринку торгової компанії Т.С. Jacoby & С.

Тим часом брак робочої сили, дорогі сировинні ресурси та волога погода негативно вплинули на надої в Австралії та Новій Зеландії, і пройде кілька місяців, перш ніж настане новий сезон отелів та виробники зможуть збільшити свої стада, щоб скористатися рекордно високими цінами на молоко.

І навіть у разі високих цін посилення екологічних обмежень може обмежити зростання виробництва молока у Новій Зеландії.

Джерело: agroter

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні