Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВійськовий облік для жінок: залишили 6 професій військовозобов'язаних

Військовий облік для жінок: залишили 6 професій військовозобов’язаних

Этот материал также доступен на русском языке
У Міноборони готовий новий наказ про військовий облік жінок. На військовий облік братимуть представниць 14 спеціальностей, 6 професій.

Міністерство оборони України розробило нову редакцію наказу про взяття на військовий облік жінок та направило його на погодження до Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки та Служби зовнішньої розвідки.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Як зазначається, у новій редакції наказу визначено 14 спеціальностей та шість професій, здобуття яких передбачає постановку жінок на військовий облік.

У Міноборони уточнили, що ці спеціальності та професії споріднені близько 100 військово-облікових спеціальностей, а в попередній версії наказу йшлося про 35 професійних напрямків, які об’єднували понад 200 спеціальностей.

“Логіка нового варіанта наступна: за допомогою військового обліку ми маємо не лише забезпечувати поточні потреби війська, а й дбати про розвиток збройних сил”, – сказав міністр оборони Олексій Рєзніков.

За його словами, тепер у наказі Міноборони йдеться про ті спеціальності, які військові вважають актуальними в найближчій перспективі, а не про всіх, які будь-коли теоретично можуть знадобитися армії.

Міністр зазначив, що такий підхід дозволив значно скоротити перелік спеціальностей та професій, які потребують військового обліку жінок на даному етапі.

Переважно йдеться про спеціальності та професії у сфері медицини, електроніки, зв’язку, метрології та картографії, фінансів, бухгалтерського обліку та аудиту. Весь перелік можна переглянути тут.

Остаточний список буде затверджено після отримання погоджень з інших відомств.

У проекті наказу закладено механізм перегляду цього списку.

Наказ про військовий облік для жінок набув чинності 17 грудня 2021 року. Очікується, що військовозобов’язаними стануть українки, які працюють у сфері держбезпеки, транспортної сфери, IT, медицини, журналістики, туризму, педагогіки.

Нагадаємо, що початкове рішення було переглянуто після електронної петиції щодо скасування військового обліку для жінок.

Джерело: Ліга.Новини

Раніше ми писали, що замміністра Маляр пояснила, навіщо в Україні жінок беруть на військовий облік.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні