П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаАграрій із Полтавщини назвав сорти яблук, які мають найбільший попит

Аграрій із Полтавщини назвав сорти яблук, які мають найбільший попит

Этот материал также доступен на русском языке
Ще до закладки саду слід розрахувати, якими будуть обсяги вирощування та подумати, де господарство реалізовуватиме продукцію. Всі ці аспекти частково залежить від вибору сортів.

 

Слід орієнтуватися на сорти, які найкраще підходять для конкретного регіону та є популярними серед споживачів.

Про це повідомляє SEEDS.

Фермерське господарство “Сади Полтавщини” обробляє 15 га яблуневих садів у Диканському районі Полтавської області. Тут вирощують яблука сортів Ренет Симиренко, Мутсу, літній сорт Дельбарестивале та імунний Флоріна.

Засновник фермерського господарства Роман Цинченко розповів, як підходить до вибору сортів та що враховує під час закладення саду.

– Слід враховувати багато факторів, зокрема кліматичні умови регіону. Наприклад, Фуджі – хороший сорт, але у нас він не дозріває. В умовах жорсткої конкуренції на ринку дуже актуальні імунні сорти. Перспективними є також сорти, які популярні на міжнародному ринку. Хоча свою першу ділянку саду на 10 га, де у нас були Голден, Джонаголд та Айдаред, ми продали: тримати окремих агрономів, спеціаліста з поливу та тракториста було нерентабельно. Цими сортами ми також були задоволені. Якби ми розширювалися зараз, я б у будь-якому разі зупинився на Голдені як на найпопулярнішому яблуку у світі, – зазначає Роман Цинченко.

Господарство немає власних камер зберігання, тому найчастіше реалізує продукцію відразу після збирання.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні