Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСуддівські пенсії підвищили до 90 800 гривень на місяць

Суддівські пенсії підвищили до 90 800 гривень на місяць

Этот материал также доступен на русском языке
Після ухвал та перерахунків суддям підвищили пенсії майже на 23 тисячі.

Українські судді отримуватимуть підвищені пенсії. Це випливає зі звіту Пенсійного фондуСергей, я хотела уточнить: материалов газетных с предыдущего номера на этой неделе больше не будет? Уже ждать следующую порцию? щодо розподілу пенсіонерів за обсягом призначених місячних пенсійних виплат станом на 1 січня 2022 року, передає «Перший діловий» телеканал.

Отже, за рік середній обсяг пенсійного забезпечення судді підвищився із 67,9 тис грн до 90,8 тис. Тобто на 22 861 гривню.

А от прості українські пенсіонери побачили підвищення за останній рік із 3538 до 3944 грн – на 406 грн.

Обсяг середньої пенсії, враховуючи виплати усім категоріям пенсіонерів, підвищилася до 3991 грн. Якщо рахувати лише тих, що отримують виплати за загальним правилом, то ця сума буде меншою.

Річ у тім, що для суддів діють спеціальні норми про пенсійне забезпечення. Якщо звичайні громадяни за кожен відпрацьований рік отримують 1% розрахункового заробітку (хоча його обсяг значно менший за реальний), то суддя може розраховувати на 80% від зарплатні суддів. Решта українців можуть розраховувати на пенсію не більшу 10 мінімальних виплат, але за умови 35 років стажу та «білої» зарплатні.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні