П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦілюща калина: готуємо чудо-варення сьогодні

Цілюща калина: готуємо чудо-варення сьогодні

Этот материал также доступен на русском языке
Рецепт ідеального варення з калини під час безперервної епідемії: навіть намагатися не потрібно, смачніше не придумати.

Поки що в Україні стоять холоди, потрібно знати, якими методами можна зігрітися і не боятися захворіти. У такі моменти добре допомагає варення з калини. Для цього знадобляться лише два інгредієнти – безпосередньо сама калина цукор.

На всіх ринках і ринках можна купити кілька пучків ошатної ягоди.

Приготування

  • Спочатку вам потрібно дуже ретельно помити калину разом з гілочками, обтрусити від води і дати просохнути.
  • У каструльці закип’ятити воду, опустити туди пучки і на рахунок “раз-два-три” вийняти.
  • Пучки перенести в друшляк або ситечко, через які ретельно протерти в емальований або фарфоровий посуд обварені окропом ягоди, що лопаються.
  • Отриманий макуха (шкірка, кісточки, гілочки) акуратно віджати і покласти окремо.
  • У віджатую желейну масу насипати цукор 1:1, розмішати до розчинення цукру і вже готове варення розкласти сухими стерилізованими баночками.
  • Зберігати у холодильнику.

Жмух, що залишився, не варто викидати. Його треба порційно розділити, разом із гілочками та зберігати в морозилці, заварюючи корисний та цілющий чай. Саме у гілочках сила, коли вас мучитиме кашель.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні