Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВивчіть свої вуха: ці точки врятують вас від болю

Вивчіть свої вуха: ці точки врятують вас від болю

Этот материал также доступен на русском языке
Вивчіть рефлекторні точки вуха. Зняти біль без таблеток можна, натискаючи на певні точки. Кожна точка відповідає за певний орган.

Виходить, що вуха – це своєрідна рефлекторна карта людського тіла. Гарячі точки пов’язані з центральною нервовою системою через нервові закінчення.

Рефлексолог Хелен Чин Льюїс розробила методику полегшення болю без ліків. За її словами, достатньо натиснути на певну активну точку на вусі, щоб згодом біль затих. Для цього дуже зручна звичайна прищіпка. Звучить парадоксально, але чому б не спробувати?

  1. Активна точка вушної раковини пов’язана з двома найважливішими частинами тіла – головою та серцем. Натискаючи на вушну раковину, можна покращити роботу серця. Ви також можете зменшити головний біль, спричинений стресом, і навіть зменшити інтенсивність нападу мігрені.
  2. Ця точка пов’язана із травною системою. Це допоможе усунути дискомфорт у шлунку та кишечнику.
  3. Активна точка середньої лінії вуха відповідає за носоглотку. Стимуляція цієї точки допоможе зменшити закладеність носа та біль у горлі.
  4. Ця точка пов’язана із суглобами. Вона знизить скутість суглобів.
  5. Ця активна точка пов’язана із областю живота. Якщо ви вирішили звернутися до лікаря з приводу гострого чи хронічного болю, чому б не спробувати помасажувати вухо, щоб зменшити легкий дискомфорт?
  6. Нарешті, верхня частина вуха – це область, що відповідає за спину та шию. Залиште прищіпку приблизно на хвилину, щоб зняти напругу, що накопичилася за день.

Ця техніка безумовно заслуговує на вашу увагу. Щоб не пошкодити прищіпкою шкіру, підкладіть під неї хустку або серветку. Якщо ж прищіпка не дуже туга, то можете затискати вухо без пересторог.

Але ще раз нагадаємо: при сильних болях краще одразу звернутися до лікаря. Бережіть себе та будьте здорові!

Джерело: bukvarche.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні