П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаВ Україні зареєстровано новий сорт жимолості

В Україні зареєстровано новий сорт жимолості

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні пройшли реєстрацію новий сорт жимолості Світанок та популярний сорт черешні Саміт.

Про це повідомили у прес-службі Асоціації «Укрсадпром».

Як зазначається, ТОВ «Фрутек» зареєстрував права інтелектуальної власності на сорт жимолості Світанок. А ТОВ «Бахмутський розплідник» зареєстрував майнові права інтелектуальної власності на поширення сорту черешні Саміт.

– Сорт жимолості Світанок створений у компанії «Фрутек». Селекцію ми розпочали у 2017 р. Спостереження показали, що позитивні характеристики рослини стабільні та не змінюються, і не розщеплюються при розмноженні традиційними методами та методом in-vitro, – розповів Олег Босой, власник та керуючий партнер ТОВ «Фрутек».

За його словами, Світанок є сортом середнього терміну дозрівання і значною мірою схожий на сорт жимолості Аврора. Його ягода середнього розміру і досить тверда, що дозволяє садівнику успішно транспортувати та вигідно її продавати.

За словами керівника ТОВ «Бахмутський розплідник» Євгена Рассохи, зареєстрований сорт черешні Саміт дуже поширений у товарному садівництві Канади та країн центральної та західної Європи. Він відноситься до сортів черешні із середнім терміном дозрівання і має плоди із щільною, пружною м’якоттю.

– Зараз у нас на черзі реєстрація права на поширення садивного матеріалу сорту вишні Лотівка та прогресивної підщепи для персика та сливи GF 677 – з подальшим їх введенням до Державного реєстру сортів рослин, придатних для розповсюдження в Україні, – додав аграрій.

Читайте також:

Джерело: agronews.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні