П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСічневе підвищення пенсій: кому в середньому додали 1895 гривень, а кому –...

Січневе підвищення пенсій: кому в середньому додали 1895 гривень, а кому – 2903?

Этот материал также доступен на русском языке
Українці вже почали отримувати підвищені з 1 січня 2022 пенсії. Так, виплати непрацездатним родичам загиблих в АТО перерахували для 3 361 особи і пенсію в середньому підвищено на 1 895 гривень.

Почали виплачувати підвищені виплати і одержувачам пенсії по інвалідності з числа осіб з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, а також пенсії у зв’язку із втратою годувальника Чорнобильської катастрофи за осіб з-поміж них.

Проведено перерахунок відповідно до прийнятих Верховною Радою з ініціативи Уряду змін до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, якими надано можливість цивільним особам обчислювати пенсію за інвалідністю виходячи із заробітної плати , визначеної з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, як це було раніше передбачено для військових.

Перерахунок автоматично зроблено для 21,2 тисячі осіб із числа цивільних осіб та підвищено пенсію в середньому на 2 903 гривень.

«В індивідуальному порядку органи Пенсійного фонду України по кожній пенсійній справі осіб із зазначених вище категорій, яким призначено пенсію відповідно до інших законів, визначають доцільність обчислювати пенсію за Законом України „Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи“ із заробітної плати, визначеної за п’ятикратним розміром мінімальної заробітної плати», — зазначили у міністерстві та додали, що про прийняте рішення органи ПФУ повідомлять письмово або смс.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні