Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачМиті року: як дібрати кардиган жінці елегантного віку

Миті року: як дібрати кардиган жінці елегантного віку

Этот материал также доступен на русском языке
Кардиган вважається базовою та незамінною річчю гардеробу. Тепла кофта чудово зігріє в осінню негоду і при правильному доборі зробить образ елегантним.

Що таке кардиган?

Кардиган – це різновид кофти без коміра різноманітної довжини: до талії, стегон, середини гомілки або щиколотки. Кардиган може бути виготовлений з вовни, бавовни або віскози. З додатковими декоративними деталями, гудзиками, великими кишенями, з поясом або драпіровками. Найактуальніші види кардиганів сьогодні – це плетені, їх ще називають лало (кофти грубого плетення), трикотажні та без рукавів (схожі на жилетку).

 

КЛАСИЧНИЙ кардиган має крій прямого силуету з рядом ґудзиків довжиною до середини стегна. Він пасує жінці з будь-яким типом фігури.

Кардигани ДО КОЛІН – чудовий варіант для дам з пишними формами. Модель чудово маскує недоліки (округлий животик або масивні стегна) і підкреслює талію.

ДОВГИЙ кардиган (до щиколоток) рекомендують носити жінкам худої та витягнутої статури.

АСИМЕТРИЧНИЙ крій (має неоднакову довжину нижньої частини) дозволяє візуально скорегувати будь-які пропорції.

Як і з чим носити?

Який би кардиган ви не вибрали – плетений чи трикотажний, довгий чи короткий, – його можна сміливо комбінувати з різними видами одягу. Наприклад, класичні моделі з трикотажу добре виглядають з джинсами, зі строгою спідницею або штанами. В’язані варіанти можна поєднувати як із класикою, так і з повсякденним одягом. Наприклад, надіти плетений кардиган поверх трикотажної сукні зі взуттям на платформі. Дуже добре виглядає плетений кардиган з прямими джинсами або штанами кльош і світлою футболкою. Якщо кардиган короткий, його можна носити з блузкою або сорочкою, додавши до образу масивних прикрас, – підвіску, намисто або брошку. А от кардиган без рукавів вдало можна поєднувати зі светром тонкого плетення, гольфом або лонгслівом (футболкою з довгим рукавом).

 

 

 

 

 

 

Який колір вибрати?

 

 

 

 

Найпрактичнішим, звичайно ж, буде чорний кардиган – він чудово доповнить будь-який образ. Особливо якщо комбінувати його з одягом яскравих кольорів. Для повсякденного способу також годиться кардиган бежевого відтінку – він додасть жіночності. Так само ефектним буде сірий кардиган – його можна поєднувати з одягом білих або ніжних пастельних відтінків. Також актуальні в цьому сезоні кардигани темно-синього, зеленого, коричневого і бордового кольорів. Доречні й моделі з візерунками. Стилісти радять придбати кардиган у смужку – вертикальну (дамам з пишними формами) або горизонтальну (не таким огрядним дамам). Нотки свіжості додадуть квіткові варіації, також цікавими будуть скандинавські мотиви. 

 

 

Порада стиліста

 

Що довше та пишніше ваше вбрання, то коротший і скромніший треба вибирати кардиган.

Фото: oddmolly.com

Раніше опубліковано: Вибираємо головний убір на літо 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні