П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіДепутати хочуть заборонити ввезення в Україну товарів з Білорусі

Депутати хочуть заборонити ввезення в Україну товарів з Білорусі

Этот материал также доступен на русском языке
У Верховній Раді зареєстровано законопроект №6329 "Про ембарго на імпорт товарів, країною походження яких є Республіка Білорусь". Автором проекту є народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Дануца.

Ембарго хочуть встановити на якийсь час, аж поки покращиться ситуація в Білорусі. У пояснювальній записці до законопроекту його автор зазначає, що ситуація, яка склалася сьогодні в Білорусі, не лише є «ганебним прикладом зневаги до основних прав людини та демократичних цінностей, а й становить пряму та безпосередню загрозу національним інтересам та безпеці України».

Мета законопроекту – обмеження фінансування економіки Республіки Білорусь українськими споживачами шляхом заборони імпорту товарів.

Також тимчасово буде заборонено укладання угод між українськими суб’єктами господарювання та білоруськими. При цьому дія закону, у разі його ухвалення, не поширюватиметься на угоди, укладені до набрання ним чинності.

На польсько-білоруському кордоні зараз спостерігається загострення міграційної кризи. Тисячі мігрантів із країн Близького сходу та Африки, які зараз перебувають на території Білорусі, неодноразово намагалися штурмувати кордон та прорватися до Польщі.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні