П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМОЗ: за час третьої хвилі Covid-19 госпіталізовано 47 тисяч вакцинованих

МОЗ: за час третьої хвилі Covid-19 госпіталізовано 47 тисяч вакцинованих

Этот материал также доступен на русском языке
Серед вакцинованих потрапляють до лікарень ті, хто нещодавно отримав щеплення.

Хто залишається вразливим до коронавірусу?

Люди, які зробили лише одну дозу щеплення або нещодавно пройшли повний курс вакцинації, залишаються вразливими на відміну від тих, у кого пройшов уже певний період після обох щеплень. Відповідно, через те, що імунітет іще не сформувався, вони більше ризикують захворіти або потрапити до лікарні, заявив в інтерв’ю «Главкому» головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Головний санітарний лікар уточнює: «Це люди, які нещодавно отримали щеплення. Тобто у них іще не сформувався імунітет»

«Серед вакцинованих (госпіталізуються – ред.) – це ті люди, які нещодавно отримали щеплення. Тобто, у них іще не сформовано імунітет. По суті їх повноцінно вважати захищеними не можна. 98-99% присутніх у палатах інтенсивної терапії – не вакциновані. З 1 червня 2021 року серед госпіталізованих вакцинованих, принаймні, однією дозою – 47 тис. громадян. Вони або не повернулися по другу дозу, або просто нещодавно отримали», – зазначив Кузін.

Правила вакцинації

Головний санітарний лікар країни також нагадав правила вакцинації і застеріг проводити щеплення за найменших ознак недуги:

«Не допускається вакцинація осіб із температурою тіла 38 градусів і вище. Тому найчастіше хворі на Covid-19 не йдуть на вакцинацію хоча б за показником підвищення температури. Якщо людина не вакцинована і захворіла, то вакцинацію слід відкласти до моменту завершення хвороби принаймні на два тижні.

– Рекомендації проводити додаткове тестування або додаткові лабораторні обстеження перед проведенням вакцинації поки що не мають сенсу. Найближчим часом рішення про необхідність подібних тестувань точно не прийматиметься, – підкреслив Кузін.

Раніше опубліковано: МОЗ затвердило список професій для обов’язкової вакцинації від коронавірусу

Читайте також:

Джерело: glavcom.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні