П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЛітній тролейбус до Аркадії

Літній тролейбус до Аркадії

Этот материал также доступен на русском языке
Новини Одеси і області

В Одесі запустили літній тролейбус №13, який курсує до моря. Щорічно, в курортний період, він пов’язує Черемушки з Аркадією. Тролейбус починає свій маршрут від кінцевої станції на вулиці Інглезі (25-ї Чапаєвської дивізії). Далі йде по вулиці Космонавтів, через 1-шу станцію Люстдорфської дороги, по Адміральському проспекту, через 5-ту станцію Великого Фонтану, вулицю Черняховського, площу 10-го Квітня і вулицю Генуезьку. Кінцева зупинка – «Аркадія», звідти тролейбус рушає у зворотному напрямку.

Запрошують на курси української мови

Якщо ви давно мріяли вивчити або вдосконалити українську мову, не вгайте таку можливість. Команда одеських професійних філологів запрошує всіх на безкоштовні курси української мови в бібліотеці імені Грушевського. Завдяки досвідченим фахівцям ви здобудете можливість краще пізнати українську мову та поліпшити свої розмовні навички. Це неодмінно стане у пригоді вам для спілкування в різних установах, магазинах і аптеках. Курси української мови працюють щонеділі. Початок – об 11.00. Адреса: вулиця Троїцька, 49/51.

Де проведуть безкоштовну діагностику?

У червні фахівці Інституту серця МОЗ України проведуть прийом населення в Білгород-Дністровському та Ізмаїльському районах на базі місцевих лікарень. Мета акції – надати високоспеціалізовану медичну допомогу людям, що страждають на серцево-судинні захворювання та супутні патології. Для цього будуть залучені дві мобільні бригади – серцево-судинні хірурги і кардіологи з функціональної (ультразвукової) діагностики. Дадуть консультації та зроблять діагностику як дорослим, так і дітям. Всі охочі вже можуть уточнити порядок запису у своїх лікарів.

Як отримати доплату за віком?

З січня цього року жителям Чорноморська і міської територіальної громади, які досягли 80 років (і більше), виплачують матеріальну допомогу в розмірі 1000 гривень. Одноразову виплату нараховують автоматично на особові рахунки пенсіонерів (банківські картки) або видають через поштові відділки (готівкою у листоноші). Пенсіонерам, які отримують пенсії по лінії різних міністерств, для отримання допомоги треба подати заяву і такі документи:

  • копію паспорта та ідентифікаційного коду;
  • копію пенсійного посвідчення;
  • реквізити банківського рахунку.

Пакет документів приймають в управлінні соціальної політики Чорноморської міськради (Чорноморськ, вулиця Хантадзе, 8-а, кабінет №1). Телефони для довідок: (4868) 2-56-31 або (4868) 2-55-82.

Тяжко хворим допоможуть упоратися з недугою

У Саврані запрацював відділок з надання паліативної допомоги, що дозволить тяжко хворим людям отримати професійний догляд і поліпшить якість життя пацієнтів та їхніх сімей. Установу відкрито на базі Савранської центральної лікарні, вона перебуває у складі терапевтичного відділку. Поки що відділок паліативної допомоги розрахований на шість ліжок, але палати забезпечені всім необхідним: встановлено спеціальні ліжка та підйомник, який дає змогу безболісно піднімати хворого. Також пацієнти можуть розраховувати не лише на кваліфіковану медичну допомогу, а й на підтримку з боку соціальних працівників, психологів, священиків, громадських організацій. Адреса Савранської центральної лікарні: Саврань, вулиця Соборна, 15. Телефон: (04865) 3-13-52.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні