Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаВідключення електроенергії в опалювальний сезон: у Міненергетики назвали причини

Відключення електроенергії в опалювальний сезон: у Міненергетики назвали причини

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві енергетики України назвали причини, які можуть бути основою для запуску планових відключень електроенергії в опалювальний сезон.

Голова Міненергетики Герман Галущенко під час брифінгу нагадав, що планові ремонти електромереж з відповідним відключенням споживачів від електропостачання, згідно з українським законодавством, не можуть відбуватися у опалювальний сезон.

Тому українцям не варто хвилюватися щодо забезпечення електроенергією їхніх будинків. В Україні є достатній резерв потужностей в енергосистемі, тому жодних ризиків та підстав для відключення споживачів немає.

Але залишитися без світла на невизначений термін українці все ж таки можуть.

– Планові ремонти у період ОЗП не повинні відбуватися. Ми офіційно з цим зверталися до Держенергонагляду та НКРЕКП. Сьогодні ми ще раз звернулися із цього питання. Важливо, що такі ремонти робляться здебільшого приватними компаніями, – наголосив міністр енергетики України.

Припинити подачу електроенергії можуть через аварійну ситуацію на лінії електропередач. На період, поки ремонтна бригада здійснюватиме ремонт, у будинках людей світло буде відключено.

Читайте також:

Джерело: biz.today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні