П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаПереплата за газ: у «Нафтогазі» пояснили, куди діваються гроші і чи можна...

Переплата за газ: у «Нафтогазі» пояснили, куди діваються гроші і чи можна їх повернути

Этот материал также доступен на русском языке
У січні "Нафтогаз" на своїй сторінці у Facebook попередив, що абоненти Харківгазу та Дніпрогазу переходять на сервіси ДК "Нафтогаз України". Але у деяких споживачів залишилися переплати. Що буде із грошима?

У «Нафтогазі» пояснили, що сервіси обліку та оплати використаного газу для абонентів цих компаній надаватимуться ДК «Нафтогаз України». Інші сервіси обліку газу для абонентів зазначених компаній не працюватимуть.

У свою чергу одна зі споживачок повідомила, що має переплату по АТ «Харківгаз» і висловила стурбованість, що гроші пропадуть.

«А у мене по АТ Харківгаз переплата, ще й велика. Сума переплати, що пропаде так, як і за Харківгаззбутом. Роблю висновки – не поспішайте платити. Харківгаззбуту подарувала близько 400 грн, а тепер ще АТ Харківгаз приблизно таку суму. Де ваша совість та справедливість? Куди тепер передавати показання лічильника?

У «Нафтогазі» відповіли, куди йдуть гроші, у разі переплати за розподіл газу:

«У разі, якщо у Вас переплата за розподіл газу до Харківгазу, то вона зберігається за Вашим особовим рахунком. Показання лічильника, Ви можете передавати такими способами:

– в особистому кабінеті gas.ua (для цього потрібно натиснути кнопку “Передати показання” у вашому ОК)

– у чат-боті GASUA у Вайбер, Телеграм та месенджер Фейсбук (для цього потрібно натиснути кнопку ” Передати показники в чат (ботах GASUA)

За допомогою IVR меню зателефонувавши в контакт-центр за номерами 0663002888, 0983002888, 0933002888 на IVR кнопка 2».

При передачі показань лічильника через чат-боти GASUA у Вайбер, Телеграм, Месенджер Фейсбук та в особистому кабінеті на сайті фото лічильника не потрібно, показання необхідно вказувати у текстовому форматі.

Нагадаємо, при зміні постачальника газу, переплата за спожитий газ на рахунок нового постачальника не переходить. Тому свою переплату потрібно повертати самостійно. Крім того, переплату за постачання газу не можна переадресувати на оплату за розподіл (доставку) газу. Тобто гроші треба лише повертати.

Читайте також: До якого числа потрібно передавати показання лічильників, щоб не платити більше.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні