П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляКуди поїдуть жителі України відпочивати на Новий рік?

Куди поїдуть жителі України відпочивати на Новий рік?

Этот материал также доступен на русском языке
Найбільше в Україні замовляють квитки до Італії, в Рим. Ця країна була на першому місці в пошукових запитах за датами з 30 грудня 2021 року по 10 січня 2022 року.

Про це свідчать дані пошукової служби для авіаквитків aviasales.ua.

Багато українців планують провести новорічні та різдвяні свята в Грузії, Польщі, Туреччині та Іспанії.

Топ-10 найпопулярніших країн

Загалом, за даними сервісу пошуку авіаквитків, до топ-10 найпопулярніших країн, куди українці планують літати на Новий рік, належать:

Італія – 11%;
Грузія – 11%;
Польща – 10%;
Туреччина – 10%;
Іспанія – 7%;
Угорщина – 7%;
Чехія – 6%;
ОАЕ – 4%;
Шрі-Ланка – 4%;
Німеччина – 4%.

У 2021 році порівняно з 2020 роком кількість бронювань авіаквитків на новорічні свята зросла в 6 разів.

Найменше на квитки витратять українці, які збираються провести новорічні свята в Європі. Середня вартість перельоту в один бік в економ-класі варіюється від 1500 гривень (Італія) до 2600 гривень (Іспанія).

Серед популярних напрямків під час новорічних свят найдорожчими є ОАЕ (від 5300 гривень) і Шрі-Ланка (від 9600 гривень).

Київ очолив рейтинг в Україні

У внутрішньому трафіку України Київ очолив рейтинг найпопулярніших напрямків під час святкування Нового року. За ним ідуть Одеса, Дніпро, Івано-Франківськ та Харків за частотою запитів. У межах країни українці планують подорожувати від 4 до 6 днів.

Рейтинг країн, в яких українці збираються провести новорічні свята, скоріш за все, трохи зміниться найближчим часом, оскільки Італія, яка посіла перше місце в списку, з 16 грудня закрила свої кордони для українців через стрімке поширення штаму коронавірусу.

Громадяни України не зможуть в’їжджати в країну, в тому числі з метою туризму. Заборона на в’їзд діятиме щонайменше до 31 січня 2022 року.

Крім того, уряд Польщі посилив карантинні обмеження, ускладнивши правила в’їзду для іноземців, в тому числі українців. Тепер при в’їзді в країну необхідно надати результати негативного діагностичного тесту SARS-CoV-2.

Він має бути польською або англійською мовою і зроблений не раніше ніж за 24 години до перетину кордону.

Читайте також:

За матеріалами: the-village

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні