Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим загустити вершки, якщо вони не збиваються?

Чим загустити вершки, якщо вони не збиваються?

Этот материал также доступен на русском языке
Вершки використовуються як інгредієнт, так і як начинка в різних солодких і солоних стравах. Вони надають текстури, об'єму і густоти всього, до чого їх додають.

Існує безліч видів вершків, що використовуються в кулінарії, причому густі вершки є одними з найпоширеніших та універсальних з усіх.

Вони відомі тим, що особливо важкі та щільні, і використовується в тортах, мусах, макаронах, каррі, супах, соусах та незліченній кількості інших рецептів.

Іноді вам можуть знадобитися вершки, які ще важчі і щільніші, щоб надати вашій їжі більше текстури та об’єму. Незважаючи на безліч застосувань у кулінарії, густі вершки можуть не підійти вам. Для цього їх потрібно загуснути.

Як вийти зі становища?

Замість того щоб купувати в магазині дорогий порошок для загусання вершків, ви можете використовувати такі інгредієнти.

  •  Використовуйте 1 столову ложку цукрової пудри на 100 мл вершків. Збивати 5-7 хвилин до потрібної консистенції.
  •  Змішайте 2 столові ложки цукрової пудри і 1 столову ложку крохмалю. Додайте суху суміш до 300 мл вершків. Змішайте на низьких обертах, дайте постояти 10-15 хвилин, після чого збийте вершкову масу.
  •  Половину чайної ложки свіжого лимонного соку додати до 500 мл вершків і швидко збити до потрібної густоти.
  •  У 200 мл вершків додаємо 1 чайну ложку порошкового желатину. Дати набухнути, після чого нагріти в мікрохвильовій печі або на плиті до повного розчинення желатину, але не доводити до кипіння. Суміш охолодити до кімнатної температури. Ще 400 мл вершків збити до м’яких піків, додати желатинову масу і на максимальних обертах збити до загусання. Такий крем триматиме форму.

Нагадаємо, ми розповідали, які спеції використовувати для приготування супу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні