Малосольна скумбрія, як червона риба: секрет ідеального маринаду, який вас точно підкорить

Этот материал также доступен на русском языке

Скумбрия малосольная
Якщо ви мрієте приготувати рибу, яка за смаком не поступається червоній, але при цьому не вдарить по гаманцю – спробуйте цей рецепт маринованої скумбрії.

Завдяки особливому маринаду вона набуває насичений, ніжний смак і апетитний аромат, який можна порівняти з сьомгою або фореллю. Це ідеальна страва для святкового столу або сімейної вечері.

Раніше ми розповідали, як приготувати сало в пакеті.

Інгредієнти для скумбрії “як червона риба”

  • 2 свіжоморожені скумбрії
  • 2 цибулини
  • 250 мл води
  • 6 бутонів гвоздики
  • ½ ч. ложки чорного перцю горошком
  • ⅓ ч. ложки запашного меленого перцю
  • ½ ч. ложки коріандру горошком
  • 2 ч. ложки солі
  • ½ ч. ложки цукру
  • 2 ст. ложки соняшникової олії
  • 2,5 ст. ложки яблучного оцту

Як приготувати малосольну скумбрію

  1. Розморозьте скумбрію, очистіть та наріжте на порційні шматочки.
  2. Закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, гвоздику, перці, коріандр та олію. Варіть суміш 1 хвилину на слабкому вогні.
  3. Коли маринад трохи охолоне, влийте оцет.
  4. Цибулю наріжте тонкими півкільцями і змішайте з рибою.
  5. Залийте скумбрію маринадом, накрийте кришкою та приберіть у холодильник мінімум на 24 години.

Через добу риба буде готова – ніжна, ароматна і за смаком як справжня червона риба. Подавайте з картоплею, тостами чи скибочками лимона.

Поради від кулінарів

  • Якщо хочете отримати більш насичений смак, використовуйте нерафіновану олію.
  • Зберігайте готову скумбрію в холодильнику до 5 днів.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Перейти на українську версію сайту?