П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЯк підвищується доплата за вік

Як підвищується доплата за вік

Этот материал также доступен на русском языке
Досягнення 80 років не означає, що до пенсії з надбавками, що вже є, додадуть ще цілих 570 гривень.

У липні 2022 року мені виповнилося 80 років, але станом на 1 жовтня 2022 року я не відчув належного підвищення пенсії. За моїми підрахунками, пенсія мала збільшитися на 570 гривень, а збільшилася лише на 114 гривень. Прошу переглянути розрахунок моєї пенсії. Копію роздруківки з Пенсійного фонду додаю.

Сергій Кабутін, село Лісничівка, Одеська обл.»

Подібні ситуації ми вже описували. Особам, які досягли сімдесяти п’яти років, до пенсії автоматично встановлюється надбавка у розмірі 456 гривень. Особам, які досягли 80 років, до пенсії встановлюється надбавка у розмірі 570 гривень.

Ви перейшли з вікової категорії 75-79 років до категорії 80 плюс. Таким чином замість надбавки у розмірі 456 гривень до пенсії встановили 570 гривень. Різниця складає якраз 114 гривень.

Досягнення 80 років не означає, що до пенсії з надбавками, що вже є, додадуть ще цілих 570 гривень. Це означає, що раніше встановлена надбавка просто зростає з 456 до 570 гривень. Тому ви й не відчули підвищення, на яке розраховували.

До речі, з 1 жовтня підвищення вашої пенсії не передбачалося. Із зазначеної дати дійсно були деякі зміни для певної категорії громадян, але конкретно вашу пенсію це, на жаль, не зачепило.

Також нагадаємо, що редакція не має права і повноваження перераховувати чиїсь пенсії. Ми лише даємо роз’яснення і поради у тих чи інших ситуаціях.

Сергій Коробкін, незалежний консультант

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні