П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк визначити якість сиру доступними способами

Як визначити якість сиру доступними способами

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви любитель сиру, то з ходу можете дати властивості тим видам цього корисного продукту, які волієте вживати. Адже кожен сир має свої особливості – термін дозрівання, жирність, присмак та ще низку показників.

Тим же, хто намагається усвідомити ці тонкощі і знайти свій продукт, варто запам’ятати кілька моментів, які допоможуть визначитися з якістю.

Сир із молока

Основним інгредієнтом для твердого сиру є молочна сировина. Якщо воно справжнє і якісне, то продукт буде дорогим. А головне – дуже корисним саме через наявність у ньому кальцію та білка, настільки необхідних для підтримки організму в активному стані.

Молоді сири корисніші через низький вміст солі, порівняно з витриманими. Але є небезпека збереження шкідливих бактерій, тому такі сири мають бути виключені із раціону дітей та вагітних.

Сир без молока

Сьогодні поряд із величезною кількістю сирів з’явився ще один вид продукції – сирний продукт. Він відрізняється нижчим вмістом молочного жиру (замість нього використовується рослинний жир, наприклад, кокосова або пальмова олія). У ньому можуть бути сухе молоко, соя, підсилювачі смаку. Виробник зобов’язаний повідомити про це споживача, повідомивши склад на етикетці.

Ще один момент, який допоможе “обчислити” сирний продукт, це нижча ціна через використання дешевої сировини.

Візьміть на замітку

Навіть при купівлі досить дорогих сирів бувають осічки за якістю, тому треба бути пильним і ретельно вибирати товар. Пропонуємо скористатися підказками.

1. Звертайте увагу на дірочки – що їх більше і що рівномірніше вони розподілені, краще продукт.

2. Купуючи сир на вагу, звертайте увагу на заводські упаковки (головка, брусок або коло). На них точно є етикетки, які підкажуть, що це за продукт, який його склад.

3. Яскраво-жовтий колір повинен наштовхнути на думку про використання барвників, харчових добавок. Справжній сир може бути трохи жовтуватого кольору, але не більше.

4. Залишивши шматочок сиру на деякий час, зверніть увагу на те, чи з’являться на поверхні маслянисті краплі чи ні. Якщо з’явилися, це вказує на присутність рослинних жирів. У якісного сиру поверхня суха та тьмяна.

5. Якщо скибочка сиру при згинанні відразу ламається, це вказується на низький вміст молочного жиру і переважання рослинних олій.

6. З якісного продукту ви не зможете скачати сирну кульку, вона кришитиметься.

7. Перевірити якість сиру можна за допомогою йоду. На цьому продукті він залишиться коричневого кольору, якщо є крохмаль, то крапля стане синьою, а у разі використання будь-яких інших, не заявлених інгредієнтів, йод може стати зелений.

Сподіваємося, що у вашому раціоні є тільки якісний твердий сир і наші підказки ще раз переконають вас у цьому.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні