Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗелена аптека: коли допоможе льон?

Зелена аптека: коли допоможе льон?

Этот материал также доступен на русском языке
Насіння льону – безцінна користь для здоров'я. Скромні насінняа цієї красивої рослини, з якої ще й роблять тканину, часто використовують для профілактики та лікування різних захворювань.

Відповідає православна травниця Любов Харитонова:

«Льон – одна з небагатьох трав, яка стимулює вироблення власного інсуліну. Тому його треба приймати діабетикам.

Також завдяки великому вмісту кальцію він допомагає при остеопорозі. Є в ньому й естрогени, тож він корисний жінкам за тридцять.

Насіння льону благотворно діє на кишечник, прибирає застійні явища в ногах, коли ноги набрякають. При розладах кишківника настій треба випивати без гущі, при запорах – навпаки. Коли ми п’ємо льон, відбувається стимуляція підшлункової залози. Впадає в жар – перша ознака, що включається підшлункова залоза.

Ті, хто має сильну зашлаковку, можуть відчути поколювання в області підшлункової. Не означає, що їм льон не можна пити. Йде відновлення мікроциркуляції кровообігу.

ЯК ЗАВАРИВАТИ?

Насіння має бути сире, висушене, але не смажене: при смаженні кислоти, що містяться у льоні, омега-3 руйнуються. Льон потрібно заварювати окропом у термосі. Добре заварювати мелене насіння.

При діабеті пити один раз вранці натще порцію льону і підключити корінь цикорію для виведення діабетичних отрут.

Для очищення нирок, виведення радіації з організму можна пройти курс: пити 6-8 склянок льону щодня через дві години, незалежно від їжі. Заварюємо одну столову ложку без верху меленого льону на склянку води. Два дні п’ємо – два дні відпочиваємо, два дні п’ємо – два дні відпочиваємо, два дні п’ємо – один день відпочиваємо: лише тиждень.

Вживаючи льон, ви почистите нирки та кишечник. З бруньок виводяться камінці. Можна меле насіння льону додавати в їжу, насичувати її кальцієм при остеопорозі. Але чищення при цьому не вийде. Льон можна пити все життя».

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні