Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіУ Чилі утворилася величезна дірка у пустелі: причини невідомі (фото)

У Чилі утворилася величезна дірка у пустелі: причини невідомі (фото)

Этот материал также доступен на русском языке
Величезний провал має в діаметрі приблизно 32 метри і в глибину він сягає приблизно 200 метрів.

На території пустелі Атакама в Чилі, неподалік рудника, де добувають мідь, утворилася величезна дірка, яка за розмірами більша, ніж тенісний корт. Експерти намагаються з’ясувати причину її появи і чи не пов’язаний обвал із діяльністю компанії з видобутку міді, повідомляє ScienceAlert.

Величезна дірка в землі, яка за оцінками має діаметр приблизно 32 метри, що сягає глибини приблизно на 200 метрів, з’явилася біля міста Тьєрра-Амарілья, яке знаходиться приблизно в 800 км від столиці Чилі Сантьяго, на півночі країни.

Девід Монтенегро, директор служби, повідомляє:

“Дірка досягає значної глибини – орієнтовно 200 метрів. Ми не помітили жодних матеріалів унизу, проте ми зафіксували наявність великої кількості води”.

Поруч із містом знаходиться рудник, де видобувають мідь, під назвою Алькапарроса. Ця копальня належить канадській компанії Lundin Mining. Варто зауважити, що в Чилі найбільше добувають міді у світі і ця країна забезпечує 25% світового ринку цього металу.

Фахівці Національної служби геології та гірничої справи Чилі вже розпочали ретельне дослідження дірки, щоб з’ясувати причину її появи. Відразу після появи дірки навколо обвалу було обладнано 100-метровий периметр безпеки. Внаслідок обвалу ніхто не постраждав, а також жодної шкоди не було завдано ні інфраструктурі рудника, ні іншій прилеглій інфраструктурі.

З моменту появи дірки, а це сталося кілька днів тому, більше не сталося жодних обвалів ґрунту, і дірка залишилася у своєму первісному вигляді. Геологи продовжують спостереження та дослідження.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні