Пятница, 29 марта, 2024
ГлавнаяДосугСнігова Баба: її таємниця

Снігова Баба: її таємниця

Снігова Баба, оздоблена різнокольоровим намистом та квітами, вдома, у дворі, нас привітно зустріла у різдвяну ніч …

Ця історія -«Снігова Баба» — трапилась у 80-х роках, коли ми перебували на території Польщі у складі Північної групи військ. Наша сім’я разом з іншими представниками штабу радянської військової частини отримала запрошення від війська польського відсвяткувати Різдво.

Та різдвяна ніч виявилась незабутньою. Наші польські друзі надзвичайно гарно організували святкові розваги з піснями, танцями, хороводами, конкурсами. Не відчуваючи втоми, під ранок ми щасливі поверталися додому.

Вдома, у дворі, нас привітно зустріла… Снігова Баба, оздоблена різнокольоровим намистом та квітами.

– Це, напевне, Віктор Костянтинович (командир військової частини) зі своєю дочкою зробив нам такий оригінальний новорічний дарунок, — поділились ми своїми здогадками.

Порадівши такому несподіваному сюрпризу, ми, як діти, потішилися біля Снігової Баби і пішли спати.

Добре відпочивши, я підійшла до вікна, щоб ще раз помилуватись Сніговою Бабою, яка була гінцем з далекого дитинства, з новорічно-різдвяних свят, коли ми, малі, разом з дорослими з особливою насолодою поринали у казковий світ з його чаклунами і відьмами і з благоговінням очікували дива.

Глянувши у вікно, побачила, що  Снігова Баба так само стояла на своєму місці і весело посміхається, а прямо у наше вікно заглядала…Снігова королева – витвір, який був достойний справжнього майстра образотворчого мистецтва. Тонкі лінії, округлі форми, білопінне вбрання – все продумано творцем. Снігова королева була холодна і недоступна і водночас струменіла ніжністю і добротою.

Снігову королеву і справді зваяв Віктор Костянтинович Симонов зі своєю сім’єю. А спонукала його Снігова Баба, що стояла у дворі. Він подумав, що то ми, повернувшись з гостей,  зліпили її у дворі наших будинків і вирішив нам віддячити у такий оригінальний спосіб.

Нерозгадана таємниця Снігової Баби

 

Всі сусіди, в тому числі і поляки, насолоджувались її неземною красою витвору нашого командира. А навколо Снігової Баби, дорослі разом з дітьми влаштували зимові ігри. Та коли розваги біля казкових персонажів закінчились, з’ясувалося, що ніхто з нас не ліпив Снігову Бабу і звідки вона з’явилася у нашому дворі ніхто не знав… І тільки Снігова Баба загадково всміхалася, зберігаючи таїну різдвяної ночі.

А, може, цей «хтось», зліпивши Снігову Бабу, хотів заспокоїти холодну зиму і таким чином віддати данину духам взамін на гарну і теплу погоду?

Любов Кузьменко

Читайте також: Україна: які подарунки бажані на Новий рік

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине